Výkonnost mladého týmu roste, ale na druhé straně mu v rozhodujících momentech chybějí zkušenosti starších hráčů. O ambicích celku napoví každopádně až další zápasy.

Torpedo Havířov – Billy Boy Mladá Boleslav 7:10 (2:1, 4:5, 1:4)

Havířovští začali utkání proti Mladé Boleslavi s chutí a brzy se dočkali vedení. Na vyrovnání dokázali v závěru první tetiny odpovědět, ale na začátku druhé části dostali tři slepené góly a rázem museli stahovat náskok soupeře. To se jim povedlo a před závěrečnou třetinou svítilo na ukazateli skóre 6:6. „Hráli jsme solidní partii. Škoda, že jsme dostali tři rychlé góly. Stahování náskoku nás stálo hodně sil. To se nám nesmí stát," řekl havířovský trenér Ivo Jochman.

V závěrečném dějství dokázali Mladoboleslavští získat dvoubrankové vedení. To drželi až do dramatické koncovky. Hostující Vavro byl vyloučený na pět minut a domácí v 59. minutě vstřelili kontaktní gól. Sudí odpustili hostům další tvrdý zákrok, který byl jasným faulem, takže upřeli Havířovským dvojnásobnou přesilovku. Aby toho nebylo málo, v klasické přesilovce domácí dvakrát inkasovali a přenechali všechny body soupeři. Torpedu tak nepomohl k první výhře sezony ani hattrick Juhaňáka.

„V závěru jsme inkasovali hlavně proto, že jsme už neměli sílu, což se projevilo při nedůsledném bránění. Ale to už bylo jen vyústění předchozího děje. Nemáme ve zvyku si stěžovat na rozhodčí, ale tentokrát nás jednoznačně poškodili. A v důležitých momentech. Nejdříve zcela otočili faul a z přesilovky jsme inkasovali. No a v závěru jsme měli jednoznačně hrát pět proti třem. Sudí ale klidně řekne, že už přesilovku máme, tak co chceme víc. Nejednalo se přitom o nějaký běžný přestupek. Fakt mám zlost," neskrýval rozhořčení Jochman.

Branky a nahrávky: 4. Mattivi (Fliega), 17. Juhaňák, 28. Bajgar (Varta), 33. Juhaňák (Varta), 35. Juhaňák, 38. Čontoš, 59. Vydra (Jurčík) – 6. Voborník (Vavro), 22. Salát (Bouška), 22. Voborník (Kadlec), 23. Křenek, 27. Bouška (Novotný), 37. Bouška (Křenek), 46. Bouška (Novotný), 51. Fojta (Salát), 59. Fojta (Salát), 59. Novotný. Rozhodčí: Gavlas, Mikula, vyloučení: 5:3, využití: 2:3, oslabení: 0:2, diváci: 283.

Havířov: Krupa (54. Laja) – Jurčík, Peřka, Mattivi, Bajgar, Firda, Hudec, Juhaňák, Vydra, Varta, Zahumenský, Plášek, Starostka, Zemánek, Čontoš, Mertha, Fliega, Šustka, Kuttler.

Sparta Praha – Torpedo Havířov 7:6 p (2:2, 1:2, 3:2 – 1:0)

Do zápasu s pražskou Spartou nastoupil v havířovském dresu po menší pauze už i zkušený Pavel Kožušník. První třetina nabídla dvě bleskurychlá srovnání skóre. Havířovští se ujali v 10. minutě vedení, ale sparťané rychle odpověděli. To se o pár minut později opakovalo, ale v opačném gardu. Ve vyrovnaném střetnutí doplácel havířovský tým na zbytečné chyby, které Pražané dokázali trestat.

Ve třetí části vedli ve 42. minutě florbalisté Torpeda 3:5 a zdálo se, že mohou zápas dovést k vytoužené výhře. Jenže pak třikrát inkasovali a byli nakonec rádi, že vyrovnali a vynutili si prodloužení. Když už se diváci těšili na samostatné nájezdy, přišla sedmnáct sekund před koncem branka Šnajdry, které přinesla domácím druhý bod.

„Jeli jsme do Prahy pro všechny body, ale máme jen jeden. Porazili jsme se sami, když jsme Spartě bohužel připravili šance zbytečnými chybami," lamentoval zklamaný havířovský kouč Ivo Jochman.

Branky a nahrávky: 11. Berka (Duchek), 15. Čermák (Perušič), 24. Duchek (Berka), 43. Perušič, 45. Marvánek (Svatoš), 52. Moravec (Perušič), 65. Šnajdr (Šimůnek) – 10. Firda (Hudec), 16. Juhaňák (Zahumenský), 38. Bajgar (Jurčík), 39. Peřka (Jurčík), 43. Juhaňák (Mertha), 57. Mattivi (Jurčík). Rozhodčí: Novák – Škaloud, vyloučení: 2:2, využití: 1:0, diváci: 97.

Havířov: Laja – Jurčík, Peřka, Mattivi, Bajgar, P. Kožušník, Firda, Hudec, Juhaňák, Vydra, Zahumenský, Plášek, Starostka, Zemánek, Čontoš, Mertha, Fliega, Drobný, Beran. Trenér: Ivo Jochman.

Rozhovory s Tomášem Bajgarem a Liborem Pacíkem ve středečním vydání Karvinského a Havířovského Deníku