Celý zápas aktivně napadali hráče soupeře, což jim vyneslo úspěch v podobě vedení 3:1. Domácí pak snížili, ale další tlak už nezužitkovali.

V samotném závěru riskli Pražané hru bez brankáře, ovšem to nahrálo do not pohyblivému protivníkovi, který pojistil vítězství dalšími dvěma góly.

„Po celý zápas jsme udávali tempo hry a snažili se hrát vysoký presink. To se nám dařilo až do poloviny závěrečné třetiny. Výhru jsme jistili v závěru a oddechl si. Už jsme potřebovali jako sůl," poznamenal po utkání spokojený havířovský trenér Ivo Jochman.

Havířovští sice zůstali poslední, ale jejich ztráta na další týmy ze spodních pater tabulky je minimální, což je před třítýdenní reprezentační přestávkou důležité.

Bohemians Praha – Torpedo Havířov 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 37. Kindl (Hněvkovský), 53. Poláček (Sládeček) – 6. Mertha (Juhaňák), 36. Varta (Juhaňák), 39. P. Kožušník (Jurčík), 60. Starostka, 60. Bajgar (Vydra). Rozhodčí: Černý – Janoušek. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 129.

Havířov: Laja – Kuttler, Mertha, Kowal, Peřka, Varta, Juhaňák, Vydra, Krupička, Firda, Kožušník, Bajgar, Zahumenský, Plášek, Starostka, Jurčík, Čontoš, Mertha, Fliega, Mattivi. Trenér: Ivo Jochman.


#flash|https://g.denik.cz/73/83/denik_tisk.swf|500|115|denik_tisk#