„Dost nám chyběl kapitán Oswald, který je po operaci. Troufnu si říct, že s ním bychom na jedno vítězství dosáhli," poznamenal trenér Karviné Josef Němec.

SK UP Olomouc – Sokol Karviná 77:69 (39:32)

Hanáci by letos měli patřit k hlavním adeptům postupu. Úzce spolupracují s extraligovým Prostějovem a ten jim také poslal na utkání tři pendly, kteří táhli domácí tým. Karviná bojovala a dobře bránila. Pořád se soupeře držela na dohled. Ještě po třetí čtvrtině byl stav rovnovážný 53:53. Olomouci hodně pomohl prostějovský Nábělek, který trefil pět trojek.

„Hráče musím pochválit za odvedenou práci v obraně. Poctivě se vraceli, favorita dotlačili do vyrovnané koncovky," poznamenal Němec. V ní se „splašil" domácí Polášek, který byl do té doby téměř neviditelný a začal do karvinského koše sázet jednu trojku za druhou. „Dvě dal neuvěřitelně přes hráče, padalo mu to tam a soupeř díky tomu odskočil. Nebýt toho, tak jsme tam vyhráli," zalitoval karvinský kouč.

Karviná: Dostál 14, Odehnal 5, Pacut 11, Smolka 10, Horváth 2, Halík 12, Hamrus 10, Wisla 5, Krutina, Michalička, Segeďa.

SBK Valašské Meziříčí – Sokol Karviná 91:78 (54:44)

Ve Valašském Meziříčí to byl pravý opak výkonu z Olomouce, byť nakonec karvinští prohráli o podobný rozdíl. „V obraně jsme hráli hrozně, první čtvrtinu přímo příšerně. Dostat za deset minut jedenatřicet bodů, to prostě nejde. To je bez obrany," zlobil se trenér sokolů.

Právě ledabylá obranná činnost stála za neúspěchem Karviné v tomto utkání. „Zhruba třicet procent všech bodů jsme obdrželi z rychlých protiútoků, což svědčí o tom, že se kluci vůbec nevraceli do obrany. S tímhle lajdáckým přístupem jsme logicky nemohli pomýšlet na body. Jestliže jsem za Olomouc chválil, tak za ValMez musím kárat," hodnotil porážku Němec.

Ke cti Karvinským slouží aspoň to, že se ve druhé půlce zápasu zmátořili a stav korigovali. „Zkrouhli jsme ten velký bodový odstup, byť v útoku to bylo spíš statické než akční. Soupeři jsme každopádně jeho cestu za vítězstvím hodně usnadnili," mrzelo kouče Sokola.

Karviná: Hamrus, Smolka 12, Dostál 24, Halík 10, Wisla 9, Odehnal 5, Pacut 8, Horváth 6, Krutina 2, Michalička 2, Segeďa. Trenéři: J. Němec a P. Šupol.