Začátek zápasu začal lépe pro hosty, kteří do půlky prvního setu vedli. Pak se ale Havířovu podařilo vytěžit v jednom postavení čtyři body, kterými stav utkání otočil ve svůj prospěch a první set vyhrál.

V závěru druhé části zápasu domácí sahali opět po vítězství, ale za stavu 20:16 hosté vystřídali a vše se obrátilo. Set zvládli Jihočeši a následné dvě sady také. „To byla škoda, zisk dvou setů by nám už zaručil aspoň bod a mohli jsme se poprat o další," litoval trenér Havířova Jakub Zvolánek.

Jeho svěřencům se v tabulce hodí každý bod, jelikož bojují o play-off, ale hlavně o co nejvýhodnější pozici. A osmá či sedmá příčka to není, protože by znamenala opětovnou konfrontaci s nejlepšími, tedy s Libercem či Budějovicemi.

Další utkání havířovští volejbalisté odehrají v Brně. Bude to boj právě o sedmou pozici v tabulce, na které se zatím drží Brněnští, ale pouze o jeden bod. „V Brně hrajeme většinou dobré a vyrovnané zápasy. Doufám, že ani příští utkání nebude výjimka. Zkusíme získat nějaké body a postoupit o příčku výše. Šance na lepší umístění tady pořád je," věří Zvolánek svým svěřencům.

SKV Havířov – Jihostroj Č. Budějovice 1:3 (21, -23, -12, -14)

Rozhodčí: Gall, Vojtíšek. Čas: 90 minut. Diváci: 261.

Havířov: Duda, Šoltys, Kotas, Kramar, Hukel, Srkal, libero Dohnal. Střídali: Neusser, Fajkus.