Jak předeslal, mužstvo je spolu teprve šest týdnů, a to je zatraceně krátká doba na to, aby se daly dělat nějaké závěry. „Je to relativně krátká doba i na to, aby se tým dal nějak dohromady. Aby tým jakž takž fungoval, musí spolu být tři až čtyři měsíce. My nejsme ani v polovině. Ale je to dáno i tím, že jsme přípravu oproti ostatním extraligovým celkům zahájili asi o pět týdnů později," připomněl Hukel téměř již tradiční havířovské problémy před startem nové sezony.

Havířov tedy buduje tým za pochodu a také se snaží najít svou herní tvář, kterou by se chtěl během nového ročníku naší nejvyšší domácí soutěže prezentovat. „Zatím je to ve fázi hledání. Pro nás to momentálně není jen o samotné herní přípravě, protože kromě herní stránky stále ještě pracujeme i na fyzičce. I do soutěže vstoupíme z plné zátěže," informuje Hukel. „Je třeba neustále pracovat na tom, aby se z hráčů dalo vytáhnout to nejlepší," dodává.

Havířovští budou muset nahradit hned kvartet hráčů, kteří patřili do základní sestavy. A nahradit Mikošku, Meehana, Jakuba Hukela či zkušeného Dudu nebude jednoduchý úkol. Navíc se musí na stav hráčského materiálu dívat optikou ne jednoho, ale rovnou dvou let, protože je pravda, že po loňské sezoně odešlo z týmu šest hráčů, ale ještě o rok dříve to byli další tři. „A to také byli hráči základu, ať už se jedná o jednoho z nejlepších diagonálů v soutěži Kramára, nebo Srkala s Kotasem, kteří patří v Ostravě, respektive ve Zlíně, k těm lepším hráčům. V zásadě tak z Havířova odešel kompletní mančaft a my začínáme od bodu nula," uvažuje trenér Ján Hukel.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.