Havířované jeli na sever Čech v okleštěné sestavě a znovu bez svého trenéra Tomáše, který se kurýruje po operaci. Jako obvykle jej zastoupil libero Petr Dohnal.

První a třetí sada byly nesmírně vyrovnané. Na rozdíl od předešlých klání je ale Havířov konečně zvládl. Ústí mělo první set rozehráno nadějně, vedlo 22:17, zaskakující trenér Dohnal ale správně vytušil aktuálnost oddechového času, sáhl k němu a po něm předvedli Havířované skvělou šňůru, díky které brali sadu oni.„Vyšla nám útočná hra, domácí nemohli z podání dostat Ivana Dudu," zasmál se Dohnal.

Získaný set hosty nabudil. Druhé dějství se neslo v jejich režii, Ústí neustále jen dotahovalo. „Tady zase dobře servíroval Radek Neusser," chválil spoluhráče Dohnal. „Udrželi jsme převahu na síti a na bloku a vyhráli i druhý set," rekapituloval.

Poslední sada byla nejdramatičtější. Domácí nechtěli nechat nepříznivý stav jen tak, zabojovali a vedli 16:12. Havířov se nevzdal, snížil (znovu servíroval Duda) a dotáhl stav na 22:20. „Ústí trochu riskovalo, některé balony posílalo mimo pole. My jsme se už s ním nechtěli tahat další sadu, kluci zabrali, opět nás podržel blok a třetí mečbol jsme už proměnili," oddechl si Petr Dohnal. Havířov soupeři oplatil porážku z domácího utkání a se sezonou se rozloučí v sobotu proti vicemistrovi z Českých Budějovic.

SK Volejbal Ústí nad Labem - SKV Havířov 0:3 (-25, -21, -26)

Rozhodčí: Meruna a Velinov. Čas: 85 minut.

Nejvíc bodů Ústí: Kraus 12, M. Mach 10.

Havířov: Duda 4, Hukel 11, Mikoška 8, Holiš 13, Neusser 5, Meehan 7, libero Dohnal.