Nováček soutěže postavil silný tým a Havířované se o tom přesvědčili. „V prvním setu jsme si připadali jako Alenka v říši divů. Než jsme se vzpamatovali, prohráli jsme první set a soupeř se chytil," objasňoval trenér SKV Ján Hukel s tím, že jeho mužstvu chyběl lepší pohyb.

„Po té výhře nad Příbramí, která nás stála dost sil, a po osmihodinové cestě mikrobusem na druhý konec republiky, nebylo mužstvo v optimální pohodě. Fyzické i mentální síly scházely, navíc soupeři šel výtečně servis, zatímco nám příjem vůbec nešel," viděl příčiny hladké prohry v úvodní sadě.

V těch zbylých se herní projev Havířova zlepšil. „Ani tady to ale nebylo to pravé ořechové. Nicméně klukům sotva mohu něco vytýkat. Opět bojovali nadoraz, snažili se. Vary byly v koncovkách šťastnější. V obou setech se to tahalo po bodu, byl to vyrovnaný zápas," přibližoval Hukel.

„Když nám ale vydrží elán a chuť do hry, kterou hráči v obou dosavadních zápasech předvedli, tak to bude dobré. Nemáme ten start zrovna jednoduchý, ale pokusíme se uhrát tolik bodů, kolik jen půjde," připomněl Ján Hukel nejbližší sobotní zápas proti mistrům z Českých Budějovic.

Karlovarsko – Havířov 3:0 (14, 22, 23)

Rozhodčí: Rychlík, Činátl. Čas: 81 minut.

Havířov: Jambor 4, Neusser 6, David 3, Šoltys 5, Klosterman 11, Smith 3, libero Dohnal – Vičar, Kořistka 1, Holiš. Trenér: Ján Hukel.