Doma porazili Nové Strašecí 5:1, ale bezproblémový průběh zápasu to nebyl. „Výhra vypadá jasně, ale skóre neodpovídá tomu, jak se zápas vyvíjel. Soupeř hrál dobře a měl pasáže, kdy nás výrazně přehrával,“ uznal hrající trenér HbK Lumír Rosůlek.

Plynulo to z podcenění soupeře. „Po skvělém víkendu v Poličce a Kladně jsme k utkání s Novým Strašecím nepřistoupili zodpovědně, neběhali jsme a málem se nám to vymstilo jako loni. Podržel nás opět Smolka v bráně. Hosté nejsou vůbec špatní, dávali si to rychle do hole, je to technický mančaft, a kdyby měl lepší koncovku, tak jsme zplakali nad výdělkem,“ upozornil Rosůlek.

Domácí měli štěstí, že skóre šlo za nimi. V první třetině utekli, dali gól, před brankou soupeře byli produktivnější. „Chybělo nám nasazení, což se zlepšilo až od půlky zápasu. Musel jsem kluky trochu probrat, protože to herně opravdu nebylo dobré. Je to takové varování do zbytku soutěže. Silnější soupeři by nás vytrestali,“ zakončil Rosůlek.

Hokejbalisté se tak udrželi v čele tabulky a další zápas hrají tuto neděli 22. října od 15 hodin doma s Brnem.

HbK Karviná – HBC Nové Strašecí 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 9. L. Rosůlek (Pacas), 9. Farský (T. Mikeš, Řehůřek), 26. Říman (J. Rosůlek, Pala), 34. J. Rosůlek (Sladký, Pacas), 36. Farský (Řehůřek, T. Mikeš) – 45. Duchoň (Kmeť).

Karviná: Smolka – M. Mikeš, Pilch, Sladký, Růžička, Vašek, Regec – J. Rosůlek, Pala, Říman – L. Rosůlek, Pacas, Diviš – T. Mikeš, Farský, Řehůřek.