Výsledky v této veteránské soutěži se vypočítávají nejen z výkonů dosažených v trhu a nadhozu, ale zohledňuje se také hmotnost borce a jeho věk. Na prkno se tak mohli proti sobě postavit borci ve věku od 35 až 76 let.

Mezi tří až čtyřčlennými družstvy zvítězili vzpěrači slovenského Velkého Mederu. Tibor Mezei přitom v rozhovoru po svém výkonu uvedl, že nešel na své maximum, protože ladí formu na ME ve Švédsku: „Letos bych chtěl dosáhnout světových rekordů v masters. V trhu by to mohlo být 123 kg a v nadhozu 145 kg." V sobotu přitom dal v trhu 112 a v nadhozu 130 kg.

Mezei také pochválil organizátory za úroveň soutěže. „My se do Havířova vždycky moc těšíme. Jezdíme tady už mnoho let. V posledních třech nebo čtyřech letech jsme vždy vyhráli. Já tady vzpíral i za mlada, když jsem soutěžil za Duklu Trenčín. Je tady krásné prostředí a dobrá atmosféra," řekl 55letý borec.

Druhé místo vybojovali vzpěrači z TJ Bohumín a třetí byl tým domácího SKV Baník Havířov. Za ten nastoupil i manažer klubu Dalibor Klimša.

„Se soutěží jsme spokojení. Přijelo 10 družstev. Úroveň výkonů byla dobrá. Oceňuji nasazení starších borců, kteří se chtějí stále dostávat na své maximum. Cítím to i sám na sobě, když samozřejmě musím uznat, že dříve to bylo lepší a výkonnost zákonitě klesá," hodnotil Klimša.