V nepočetné sestavě, zato s velkým odhodláním uspět, přijeli do Mladé Boleslavi favorizovaní hosté a hned se ujali taktovky zápasu. Lépe běhali, kombinačně měli navrch a dařila se jim střelba. První třetinu vyhráli 3:0, později vedli dokonce 4:0.

„V tu chvíli se objevil zase ten náš nešvar. Srandičky, uspokojení, podcenění soupeře. A ten se chytil,“ poznamenal nespokojeně hrající trenér Karviné Lumír Rosůlek.

Svému týmu vyčetl nedisciplinovanost. „Nechali jsme se vyloučit, Boleslav samozřejmě dvě přesilovky využila a byla ve hře,“ přibližoval.

Najednou zase bylo o co hrát, neboť domácí korigovali (2:4) a později se přiblížili na rozdíl gólu (4:5). Pak už ale Karviná opět zabrala a samotný závěr utkání zvládla mistrovsky. „To ano, tady si to kluci pohlídali, soupeře jsme vůbec nepustili do tlaku a dohráli to u něj v třetině. Ale zbytečně jsme zadělali na drama, to se nám v jiných zápasech může vymstít,“ upozornil Rosůlek.

Přál by si, aby venkovní body jeho svěřenci o tomto víkendu potvrdili a své konto ještě rozmnožili. „Hrajeme zase dvakrát doma, z dobrého losu bychom měli vytěžit co nejvíc,“ zakončil Lumír Rosůlek.

Tygři Mladá Boleslav – HbK Karviná 4:5 (0:3, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 25. Krejčí, 26. Bydžovský (Marušinec), 40. Marušinec (Bernard), 41. Malina (Horáček, Řípa) – 11. L. Rosůlek (Diviš, Říman), 12. Diviš, 13. R. Liboska (Diviš), 17. Konečný (Říman, Diviš), 27. Říman (L. Rosůlek, Diviš). Rozhodčí: Gráca, Ryboň. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:1. Diváci: 50.

Karviná: Smolka – Mikeš, Pacas, Růžička, R. Liboska – L. Rosůlek, Pala, Říman – Řehůřek, Farský, Konečný – Diviš, Regec.