Závodníci z Horní Suché, svěřenci trenérského tria Brzóska, Khek a Sršeň, nezklamali a se 45 body vyhráli před Sokolovem (23) a Teplicemi (20). V počtu medailí byli znovu nejlepší 2+3+1.

Nejúspěšnějším závodníkem mistrovství byl ale Nikolas Brezina z Baníku Havířov, který ve váze do 56 kg zvedl 174 kilo ve dvojboji (78 + 96). Svěřenec trenéra Miloše Kopeckého dosáhl nejvyššího počtu bodů – 267.

Další zlato do havířovské sbírky přidal David Horník (do 62 kg), který v přímém souboji předčil Jiřího Červeňáka z Horní Suché. Ostatní závodníci už zaostávali.

Účast v soutěži si svým výkonem vybojovala také Vendula Šafratová z Horní Suché a dokonce své čtyři soupeře ve váze do 45 kg porazila a získala titul mistryně ČR. V nadhozu překonala nový český žákovský rekord výkonem 61 kilo. Ve dvojboji zvládla 107 kg (46 + 61).

Velký boj o prvenství svedli ve své váze do 50 kg Matěj Moskal (Horní Suchá) a Marek Polhoš (Sokolov). Tentokrát byl úspěšnější Matěj a vynikajícím osobním rekordem ve dvojboji 146 kg (62 + 84) vybojoval zlato. O vítězství rozhodoval až úplně poslední pokus soutěže, ve kterém Moskál zvedal 84 kilo v nadhozu. Zvládl jej až na opakovaný pokus a stal se vítězem.

Stříbrné medaile vezou do Horní Suché Alexander Džobák (do 45 kg), Jiří Červeňák (do 62 kg) a Daniel Mayer (do 56 kg). Bronz přidal Daniel Matík (do 45 kg).

Bronz má také havířovský Kristián Mirga (do 50 kg). V nejtěžších váhovkách už se nikdo z okresních závodníků na medaile nepropracoval.