„Je to první cíl sezony. Osobně ale očekávám náročnější zápas než na Dukle, protože potvrzovat pozici je vždy těžší než jít do utkání jen s tím, že můžete získat. A Dukla do toho půjde uvolněně, nemá co ztratit,“ uvědomuje si trenér Karviné Marek Michalisko.

Diváci tak pravděpodobně znovu uvidí nekompromisní a nervózní souboj, jak tomu ve vzájemných duelech už bývá. „Dukla je náš tradiční soupeř, ve druhé půlce sezony s ní hrajeme hned čtyřikrát a žádný zápas nebude jednoduchý. Záležet samozřejmě bude na vývoji prvního poločasu. Můžeme si vybudovat náskok, ale taky můžeme prohrávat. To se teprve uvidí. Dukla každopádně kousat bude, na to jsem už hráče upozornil. My do toho půjdeme od začátku naplno. Že máme v zádech malý náskok z prvního zápasu, to nehraje roli. Jedeme od začátku,“ slíbil fanouškům Michalisko. První zápas zvládli baníkovci u soupeře poměrem 29:26. Teoreticky jim tak stačí prohrát o dva góly.

Havířovu se přestalo dařit.
Havířov padl v dalším derby a prohrál počtvrté v řadě

Karvinský klub také angažoval v minulých dnech ukrajinskou posilu Romana Čosika, který může alternovat na jakémkoliv postu spojky. „Domluvili jsme se a náš kádr je kompletní, tedy bez Ivana Stojanoviče, který nás už opustil, a hrát na jaře nemůže kvůli zdravotním problémům ani Marek Drzyzga. Ale zůstává u nás. Bude fandit z hlediště,“ usmál se trenér Michalisko.

Úterní utkání s Duklou začíná v hale házené v 18 hodin.

Karvinští fotbalisté (ve žlutém Ba Loua) hráli s Niepolomicemi 0:0.
Bezgólová příprava Karviné s Poláky
Orlové se nedaří. Koncentruje síly na Pelhřimov.
Odveta nevyšla. Orlová prohrála v Českých Budějovicích