Právě lidé starší 50 let s nízkým stupněm vzdělání patří mezi nejohroženější skupiny z hlediska ztráty zaměstnání a současně mají největší obtíže s hledáním nového, proto je tento projekt zaměřen právě na ně.

„Smyslem projektu je zdarma poskytnout poradenské a motivační aktivity lidem starším 50 let, na které navazuje zprostředkování zaměstnání. Pracovní místa vytváříme a zprostředkováváme mimo jiné i na Karvinsku, protože je zde velká nezaměstnanost právě těchto osob," přiblížil ředitel Asociace občanských poraden Stanislav Skalický.

Dodal, že v rámci projektu se nabízí několik úrovní bezplatné pomoci, například provedení osobností diagnostiky a poskytnutí individuálního poradenství za účasti profesionálního psychologa, přičemž si lidé ujasní, co od případné práce očekávají, jaké jsou jejich možnosti a potenciál.

Dále projekt nabízí rekvalifikační kurzy a také poskytnutí pracovně-právního poradenství, kdy lidé mohou požádat o pomoc se sepsáním životopisu a motivačního dopisu, ale i o radu v náročnějších otázkách.

„Přestože rekvalifikační kurzy už proběhly, jelikož projekt už běží rok, stále se na nás mohou lidé obrátit. Na Karvinsku spolupracujeme asi se čtyřmi zaměstnavateli, například s Technickými službami Havířov, a jsme schopni lidem nabídnout práci, aniž by předtím prošli rekvalifikací. Záleží jen na nich, zda budou mít o nabídnutou práci zájem," dodává Skalický. Dodal, že firmy, které v rámci projektu spolupracují, dostávají za zaměstnání lidí z cílové skupiny mzdové příspěvky.

Cílem projektu Stále mám co nabídnout je najít lidem starším 50 let uplatnění na trhu práce

Koordinátor projektu Lukáš Havran říká: Nyní se věnujeme hlavně zaměstnávání lidí

Uplatnění se na trhu práce ve vyšším věku a s nízkým stupněm vzdělání je běh na dlouhou trať. Projekt Stále mám co nabídnout se snaží pomáhat lidem v nelehké životní situaci, jakou je právě ztráta zaměstnání v předdůchodovém věku. Přestože již nějakou dobu běží, lidé, kteří chtějí pracovat, se stále mohou zapojit. Co pro to musí udělat, přiblížil redakci koordinátor Lukáš Havran z Občanské poradny Slezské diakonie v Karviné.

Co musí potenciální zájemce udělat, aby se mohl do projektu zapojit a co ho čeká potom?

Potenciální účastník musí být v evidenci úřadu práce. Je-li tato podmínka splněna, pak jediné co musí zájemce udělat, je to, že nás osloví. Podepíšeme smlouvu o účasti na projektu a řekneme si, o jaké služby má zájem. Poté už jen čeká na nejbližší termín jím zvolené služby. Co bych chtěl vyzdvihnout, je osobnostní diagnostika, která se realizuje za účasti profesionálního psychologa a kouče s dlouholetou praxí Tomáše Kvadry, na jehož semináři si účastníci vše ohledně práce ujasní. O to je obrovský zájem, protože v našem kraji jsou tyto služby nabízeny ve velmi omezené míře, případně za takový obnos peněz, který si nezaměstnaní nemohou dovolit. My komplexní služby spojené s projektem poskytujeme zdarma a na všechny akce, kterých se naši klienti v rámci projektu účastní, proplácíme jízdné. V nejbližší době bychom chtěli zrealizovat další diagnostiky v Českém Těšíně, Havířově a Karviné.

V těchto dnech navazujete kontakt se zaměstnavateli, kteří mohou získat příspěvek za to, že zaměstnají vaše klienty…

Ano. Touto cestou bych rád oslovil zaměstnavatele, kteří by měli zájem získat zaměstnance z našeho portfolia klientů. Nabízí se jim výhodnost dotace ve výši 18 tisíc korun, kterou jim průběžně proplatíme. Je zde však podmínka zaměstnat našeho klienta na celý úvazek a minimálně na půl roku. Další výhodou, proč si vzít zaměstnance od nás je ta, že naši klienti jsou velice motivováni do práce a jak se říká, mají velký tah na bránu.

Místa, která svým klientům nabízíte, jsou tedy časově omezená?

Jelikož se jedná o projekt, který si klade za cíl dlouhodobě uplatnit nezaměstnané, smlouvy mezi zaměstnavateli a zaměstnanci jsou uzavírány nejméně na půl roku. Potom je již na uvážení zaměstnavatele, zda je s daným zaměstnancem spokojen, či ne, což znamená, že místa časově omezená být nemusí.

Nabízíte v současné době nějaká pracovní místa?

Nyní jsou aktuální tři pracovní místa na pozici obsluha třídící linky s čistým příjmem pohybujícím se okolo 12 tisíc korun. V blízké době bude pracovních míst přibývat. Bližší informace mohou zájemci získat na emailu projekt50@slezskadiakonie.cz, nebo napsáním textové zprávy na telefonní číslo 737 254 094, načež budou kontaktováni.