Pestrý program připravil nejen pro ubytované hosty, ale i další návštěvníky, kteří na Valašsko každoročně míří za neporušenou přírodou, pestrým vyžitím a místní gastronomií.

Podle ředitele resortu Tomáše Blably budou jedním z hitů kurzy pečení frgálů – tradičních koláčů, které patří spolu se slivovicí a kyselicí k nejtypičtějším valašským specialitám. „Kurzy budeme opět pořádat v úterý a sobotu po celé prázdniny. Během tří hodin se účastníci dozví zajímavosti o výrobě i historii a pod vedením našich pekařek si vyrobí svůj vlastní koláč, který si odnesou i s receptářem a zástěrou na památku. Poznávání regionální kuchyně je stále velmi aktuální trend a možnost naučit se i kuchařské postupy turisty baví. Zvláště červencové termíny už se plní," uvedl Tomáš Blabla.

Resort Valachy, provozující hotely Lanterna, Horal a Galik s relaxačním centrem Wellness Horal, golfovým hřištěm, zábavním parkem Razulák a další nabídkou aktivit a služeb, chystá na léto i další lákadla. Novinkou jsou každodenní lekce jógy s indickým lektorem u hotelu Horal pro ubytované hosty i veřejnost. Pro rodiny s dětmi a úplné začátečníky je připraven na Golfovém hřišti Horal program Golf pro každého, který návštěvníky s touto stále oblíbenější hrou seznámí jednoduchou a zábavnou formou.

O prázdninách se budou na terase hotelu Horal konat středeční podvečery s živou hudbou a o víkendech grilování. Na začátku prázdnin se u Horalu otevře nové dětské hřiště. U hotelu Lanterna zase před létem vzniklo nové venkovní posezení.

Gurmáni se mohou těšit také na nové Letní menu ve Spa hotelu Lanterna, 29. července servírované i s komentářem šéfkuchaře Pavla Václavíka a majitele vinařství Veverka Libora Veverky, nebo na soutěž o nejlepší sýr pořádanou 8. července.

Na konec srpna chystá Resort Valachy 2. ročník charitativního festivalu Týden kultury na Valašsku, který nabídne sedm divadelních představení pod šapitó, mj. Čtyři dohody a Pátou dohodu Jaroslava Duška, stand-up comedy Ondřeje Sokola nebo legendární inscenace Rychlé šípy či Caveman. K pobytu ve Spa hotelu Lanterna dostanou návštěvníci vstupenku zdarma.

Na prázdniny také Resort Valachy připravil zvýhodněné pobyty s řadou výhod v ceně včetně volného vstupu do Wellness Horal, masáže, projížďky na segwayi či degustačního menu, s ubytováním dětí zdarma. „Tradičně enormní zájem je o rodinné pokoje. V hotelu Horal jsou už prakticky vyprodané, v Lanterně zbývají poslední. Letos se snažíme více oslovit také turisty cestující bez dětí. Pro ně jsme připravili speciální pobyt v hotelu Lanterna, zahrnující relaxační procedury i slevy na sportovní aktivity," uzavřel Tomáš Blabla.

Tipy na zajímavé akce (nejen) ve Velkých Karlovicích

8. 7. Soutěž o nejlepší sýr (Spa hotel Lanterna), Hrnčířský den (Karlovské muzeum)
13. – 17. 7. Triatlonový kemp s Petrem Vabrouškem (Spa hotel Lanterna)
29. 7. Degustační večer s vinařstvím Veverka (Spa hotel Lanterna)
4. 8. VALACHY MAN (vodní nádrž Na Stanoch – Nový Hrozenkov)
6. 8. Karlovská pouť
12. 8. Folklórní festival Léto na Soláni
26. 8. Loučení s prázdninami (park Razulák), Řemeslný den (Karlovské muzeum)
25. – 31. 8. Týden kultury na Valašsku (údolí Léskové – Razula)

A k tomu

každé úterý a sobotu – Kurz pečení frgálů (Gril srub Razula)
každou středu – večery s živou hudbou na terase hotelu Horal (Horal)
každý pátek – koncerty Karlovského hudebního léta (Penzion Pod Pralesem)
každou první sobotu v měsíci – Saunová noc (Wellness Horal)