Agentura CzechInvest, která investici zprostředkovala, uvedla, že bude mít hodnotu téměř 1,6 miliardy korun. Mölnlycke Health Care už má jednu továrnu v průmyslové zóně Nové Pole v Karviné. Zaměstnává tam 600 lidí.

Viceprezident firmy Eric De Kesel uvedl, že do roku 2020 předpokládá společnost výrazné navýšení prodejů. „Tato investice tak poslouží k efektivnějšímu řízení výroby a logistiky nutné pro kompletaci většího množství chirurgických produktů do finálních sad. Vybudování nového závodu v České republice nám pomůže dosáhnout našich obchodních cílů tou nejefektivnější a zároveň nejudržitelnější cestou," dodal.

Pavlík uvedl, že v Česku se teď kompletují zakázkové chirurgické sety, které obsahují veškeré jednorázové komponenty potřebné pro konkrétní chirurgické zákroky. Podle generálního ředitele karvinského závodu Emmanuela Chilauda vzrůstající uplatnění těchto setů umožňuje firmě posílit kapacity v Moravskoslez­ském kraji.

„Mölnlycke Health Care působí v Karviné od roku 2002 a právě schopnosti a zapojení našich místních zaměstnanců byly jedním z klíčových důvodů pro další investici v regionu. V průběhu prvních tří let od zahájení provozu plánujeme najmout 200 až 300 nových pracovníků," uvedl Chilaud.

Mölnlycke Health Care sídlící ve švédském Göteborgu je lídrem ve výrobě chirurgických prostředků pro jednorázové použití a na ošetření zranění. Má přes 7500 zaměstnanců ve více než 30 zemích.