Odchod za prací do zahraničí zvažuje v současné době nemálo lidí, a to nejen mladých, ale třeba i lidí ve věku nad padesát let.

Výše psané vyplývá z údajů Úřadu práce České republiky, který v tomto úzce spolupracuje s evropskou agenturou Eures.

„Podle interní statistiky, kterou si vede naše Eures poradkyně v Moravskoslezském kraji, zde například loni o práci v zahraničí projevilo zájem 2721 lidí," uvedla mluvčí Úřadu práce České republiky (ÚP ČR) Kateřina Beránková.

Nejvíce v Německu

Vůbec největší zájem o naše pracovníky mají Němci. Ti poptávají především řemesla, zaměstnance do zdravotnictví, hotelnictví a gastronomie či řidiče, ale i další obory.

Jak jinde?

Ostatní státy Evropské unie obecně pak mají nejvíce zájem o technické pozice, a to spíše vysoce kvalifikované s vysokoškolskými tituly, pak také o řemeslníky, pozice v gastronomii, zdravotnický personál, ošetřovatele, pečovatele, řidiče a řezníky.

„V rámci sezonního zaměstnání pak nejčastěji jde o práci v hotelnictví, gastronomii, uplatnění najdou i animátoři," doplnila Kateřina Beránková.

Jaké jsou pak nároky zahraničních zaměstnavatelů? O věku nebo pohlaví to není.

„Spíše o zkušenostech, znalosti jazyka a o možnosti se odstěhovat do zahraničí, tedy nemít závazky. Bariérou je jednoznačně jazyk. Ten je potřeba ovládat natolik, aby člověk komunikoval se zaměstnavatelem a nepodepsal smlouvu, které nerozumí," vysvětluje dále mluvčí ÚP ČR.

Vše si řádně ověřit!

Krom ÚP ČR ve spolupráci s evropskou agenturou Eures nabízí zprostředkování práce v zahraničí i řada dalších agentur a subjektů. „Zájemce, který se rozhodne využít takové nabídky, by si měl vše co nejlépe ověřit a obrátit se může i na poradce Eures. Naši poradci prověří konkrétní nabídku, a to ve spolupráci se zahraničními kolegy," radí dále Kateřina Beránková.

Práce v zahraničí může mít několik podob a krom samotných zahraničních firem ji nabízí i řada firem českých. Takto například našel práci i pan Stanislav z Karvinska. Česká firma své zaměstnance „vyvážela" za nelehkou elektrikářskou prací do Německa. „Odešel jsem chvíli před uplynutím zkušební lhůty. Po pár týdnech nás zaměstnavatel začal vozit na noc zpět za hranice do Česka a tvrdil, že takto nám nemusí vyplácet takzvané diety. Jenže bez nich a jen se základním platem nějaké plahočení se po Německu a nelehká dřina tam jaksi ztrácela smysl," doplnil svou zkušenost jeden z místních řemeslníků.

Před „divokými" a předem neověřenými odchody za prací do zahraničí varují dnes třeba i lidé z Karvinska, kteří sami již dlouhá léta žijí a pracují například ve Velké Británii. „Dnes už získání práce není tak jednoduché, jako třeba před 10 až 15 lety. Je tady například celá řada cizinců z východu Evropy, kteří jsou ochotni pracovat za mnohem menší mzdy, než se vůbec vyplatí nám Čechům. To dříve bylo rozhodně lepší. Navíc většina z nás si již našla práci u klasického zaměstnavatele, ale začínat někde pod agenturou už v místních podmínkách opravdu není žádný med," líčí jeden z mužů z Karvinska své osobní postřehy a zkušenosti.