„Jedná se o jednu z klíčových fází připravovaného reorganizačního procesu společnosti. V rámci otevřeného transparentního procesu, který bude trvat několik měsíců, chceme oslovit nejenom domácí, ale i zahraniční firmy. K tomuto účelu představenstvo na svém jednání 25. října schválilo potřebné dokumenty, z nichž část začneme distribuovat potenciálním zájemcům s největší pravděpodobností už tento týden," uvedl výkonný ředitel a člen představenstva Antonín Klimša.

Další postup bude záviset na míře zájmu ze strany oslovených investorů a na obsahu nabídkových dokumentů, které tito investoři předloží. První průběžné výsledky nabídkového procesu s ohledem na nastavený časový harmonogram očekává management OKD na přelomu letošního a příštího roku.

Noví lidé ve vedení

V představenstvu i výkonném managementu už také usedli zástupci státu. Firma tak vyhověla požadavku ministerstva průmyslu a obchodu a ministerstva financí, která za poskytnutí 700 milionového úvěru společnosti OKD požadovala dosazení zástupců státu do vedení firmy.

Novým členem představenstva je Michal Kuča, který nahradil ve funkci člena představenstva OKD Boudewijna Wentinka z NWR. Kuča se do OKD vrací. V letech 1991 –1998 byl ředitelem Dolu Darkov a v letech 1998 – 2013 pracoval ve společnosti Ostravsko-karvinské koksovny.

Nový finančním ředitelem OKD byl jmenován Michal Sládek, který nahradil dosavadního finančního šéfa Pavla Jílka.