Víkendový barmanský kurz odstartuje už 5. srpna v příjemném prostředí koupaliště v Trnávce na Novojičínsku.

Cena  je dva tisíce korun a jak v rozhovoru prozradil organizátor Lukáš Adamovský, volný čas si budou moci návštěvníci zpestřit například plážovým volejbalem, vodním pólem a mnoha dalšími atraktivními aktivitami. Chybět nebude ani grilování a večerní párty, kde si budou moci budoucí barmani nejen vyzkoušet, ale zároveň ostatním i předvést své nově nabyté dovednosti.

Zdroj: Archiv Lukáše Adamovského.Pořádáte takové kurzy pravidelně?
Barmanské kurzy a školení pořádám pravidelně, ale formou letního campu poprvé. Jde mi především o to, nabídnout zájemcům a nadšencům zajímavější a zábavnější variantu barmanského kurzu.

Co se mohou účastníci na kurzu naučit?
Na kurzech učíme vše pěkně od základů. Používaní barmanských pomůcek, zdobení cocktailů, využití různých technik pří míchání drinků, co s čím můžeme kombinovat. Dále pokračujeme různými barmanskými triky a vychytávkami. Všechny barmany, kteří se účastní mých kurzů, se snažím především naučit svou práci provádět s láskou a pochopením, že barmanství je práce spojená se zábavou, a že každý barman je především bavič.

Je kurz určen pouze profesionálům?
Kurz je určen jak profesionálům, kteří v této profesi pracují, tak i nadšencům, které tento obor zajímá a chtějí se přiučit něčemu novému.

Zdroj: Archiv Lukáše Adamovského.Jak bude kurz probíhat?
Kurz začíná v pátek 5. srpna. Ve 14 hodin, kdy se všichni při společném obědě seznámíme, postavíme stany a pustíme se do práce. Každý ze tří dnů začneme studiem mixologie a přípravy cocktailů na různých bázích, poté budeme pokračovat učením se různých barmanských triků a podobně. Celý kurz bude mimo to doplněn o celou řadu jiných volnočasových aktivit, jako je plážový volejbal, vodní pólo, grilování, večerní párty, kde si mohou „barmani" navzájem ukázat své nově nabyté dovednosti. Na závěr kurzu čeká všechny zúčastněné písemná a praktická zkouška.

Co vše je v ceně kurzu?
V ceně kurzu je tří denní stanování a parkovné v areálu koupaliště, všechny sportoviště, koupání, snídaně po celý víkend, barmanská zástěra a hlavně barmanský kurz. Pro všechny úspěšné účastníky kurzu samozřejmě Certifikát o
absolvování kurzu, a také speciální cena pro nejlepšího studenta kurzu.

Kolik se naučí míchat drinku?
Učíme se míchat drinky na všech bázích. Na bázi Rumu, Vodky, Ginu, Tequilly, Whisky a s nimi spojených ingrediencí. Z každé báze alespoň 7 drinků ať už světově známých, nebo méně známějších cocktailů. Nic nám ale nebrání experimentovat a vymyslet si nějakou svou variantu drinku, podle toho, co má kdo rád. Každý barman má svůj styl a je svým způsobem originální.

Je stálé vzdělávání v barmanské praxi důležité?
Určitě jako v každém oboru jde i barmanství rok od roku kupředu, trendy přibývají a mění se, a proto je se pořád co učit, zdokonalovat se a jít s dobou. Já sám se také jezdím neustále vzdělávat na různé barmanské konference a školení .

Komu je kurz určen?
Kurz je určen všem kteří chtějí doplnit své informace, nebo se chtějí naučit něco nového. Celý kurz bude probíhat v uvolněném a přátelském duchu a jde samozřejmě o to, něco naučit, ale také se výborně pobavit.

Který drink bych doporučil?
Jelikož jsme uprostřed léta, nevolil bych příliš sladký drink. Svým hostům v létě nabízím různé varianty méně sladkých cocktailů. Doporučil bych Lynchburg Lemonade, který je na bázi Jacka Daniel'se.

Zdroj: Archiv Lukáše Adamovského.Lynchburg Lemonade na bázi Jacka Daniel'se4 cl Jack Daniel's
2 cl Southern Comfort
1,5 dcl Sprite
1 cl čerstvá limetová štáva
1 ks čerstvého rozmarýnu