Požár byl oznámen na tísňovou linku před 9. hodinou. Okamžitě po nahlášení kouře valícího se z bytu vyjeli k zásahu profesionální i dobrovolní hasiči. 

Hasiči požár uhasili, kteří se postarali o staršího nájemníka, který se nadýchal zplodin. Následně si ho převzala do péče posádka záchranné služby. 

"Na místě zasahovaly dvě jednotky. Jednalo se o požár pračky se škodou za zhruba 10 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost uživatele bytu," sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. 

Před polednem museli hasiči spěchat do centra města znovu. Tentokrát hořelo v bytě v prvním patře domu na Hlavní třídě.

"Náhodou jsem procházel kolem tohoto domu. Cítil jsem zápach a pak i viděl kouř valící se z okna. Hned jsem volal tísňovou linku, aby tady přijeli hasiči. Mezitím jsme se snažili dobouchat na nájemníka. Ten nám naštěstí po chvíli otevřel," popsal havířovský profesionální hasič Jan Hladký, který byl v té chvíli mimo službu. 

I v tomto případě vznikl požár vinou nájemníka. "Došlo k požáru potravin a kuchyňské linky, který způsobil škodu za 15 tisíc korun," uvedl mluvčí Kůdela. 

Požár v prodejně

Večer před 23. hodinou byli hasiči voláni k dalšímu požáru. Hořelo v prodejně potravin na náměstí TGM.

"Podle zjištění vyšetřovatelů hasičského sboru byla příčinou pravděpodobně závada na elektroinstalaci," řekla policejní mluvčí Zlatuše Viačková. 

"Díky rychlému zásahu hasičů nedošlo k žádné škodě. Majitele na oheň upozornilo zabezpečovací zařízení. Příčinou byla technická závada na elektroinstalaci," dodal mluvčí Kůdela. 

Havířovská plavkyně poděkovala zachráncům za včasné vytěžení z vody po bodnutí vosou.
Plavkyně poděkovala policistům, kteří ji vytáhli včas z vody