Loňští vítězové zdolali sedm nejvyšších beskydských vrcholů v čase 12 hodin 1 minuta a 19 vteřin.

V pátek o půl jedenácté v noci vyráželi na trať, druhý den o půl jedenácté dopoledne byli v cíli.

"Dvanáct hodin a jedna minuta stačila loňským obhájcům titulu Marku Causidisovi a Stanislavu Najvertovi k pokoření 95 kilometrové trasy přes sedm beskydských vrcholů. Závěrečnou symbolickou K2 zdolali za bouřlivého potlesku fanoušků zkušeně a s úsměvem na rtech," uvedla mluvčí závodu Markéta Holubová.

Jen necelé tři minuty za nimi dorazila dvojice David Pecina a Roman Košťák. Na třetím místě skončili s časem dvanáct hodin a osm minut závodníci Kamil Bezděk a Marek Novotný.

Extrémní závod Beskydská sedmička se letos koná již poosmé.
Beskydská sedmička bude mít novou fanzónu

"Nedlouho po absolutních vítězích dorazil do cíle také první smíšený pár Filip Šilar a Anna Čajková. Se skvělým časem 13 hodin 21 minut se zařadili na celkové sedmé místo. S velkým očekáváním čekali přítomní fanoušci na čistě ženskou dvojici. Na vrchol K2 vystoupaly jako první Marie Zelená a Kristýna Chmelková. Zbývající závodníci, kteří jsou stále roztroušeni po trase, mají na její zdolání ještě spoustu času," doplnila mluvčí.

I přes nepřízeň počasí a náročnost závodu není počet zranění podle Markéty Holubové vysoký.

"Na počátku závodu sice došlo při pádu k úrazu hlavy, ostatní poranění ale měly jen charakter namožených svalů, šlach či vazů, což jsou zranění, která k extrémním závodům patří," řekla závěrem mluvčí.

K TÉMATU Na start 8. ročníku extrémního závodu Beskydská sedmička se v pátek postavilo přes tři tisíce odvážlivců. Závodníci vyšli z náměstí v Třinci směr Javorový vrch a přes dalších šest beskydských vrcholů směřují nonstop do Frenštátu pod Radhoštěm. Limit pro absolvování závodu je 29 hodin, tedy neděle půl čtvrté ráno. Slavnostní vyhlášení vítězů všech kategorií proběhne v neděli od 10.30 na náměstí Míru ve Frenštátě pod Radhoštěm. Nedělní program zahájí v 9.00 svým vystoupením frýdecko-místecká kapela MIRAI. 

Průběžné aktuality ze závodu najdete zde: www.beskydskasedmicka.cz/b7/ 

 

Extrémní závod Beskydská sedmička se půjde letos již poosmé.
V pátek odstartuje další díl Beskydské sedmičky