Už dnes začíná prodej jízdenek, které je možno zakoupit standardně v přepravní kanceláři na autobusovém nádraží ve Frýdku-Místku. Zákazníci ale musejí počítat s tím, že oproti loňsku si opět připlatí.

Vizualizace lanovky na Lysou horu, jak se objevila v předvolební kampani ODS.
Lanovka na Lysou horu: fikce, nebo budoucnost?

Zpáteční jízdenka s průvodcem, který cestujícím prozradí zajímavé informace o Lysé hoře už cestou autobusem a na vrcholu pak zájemce provede poznávacím okruhem s výkladem, vyjde na 299 korun. Zpáteční jízdenka bez průvodce stojí 249 korun. Oproti loňsku jde u obou typů jízdenek o padesátikorunové zdražení. Dítě do 15 let zaplatí za zpáteční jízdenku s průvodcem 199 korun, bez průvodce vyjde na 149 korun. V úterky a čtvrtky budou autobusy tradičně odbavovat pouze poptávky velkých skupin nad 35 cestujících. V autobuse na Lysou horu se nepřepravuje pes, jízdní kolo ani kočárek.

Lysá hora, které se přezdívá Královna Moravskoslezských Beskyd.
Lysá hora lákala turisty už odjakživa

O linku, kterou provozuje dopravce třináctou sezonu, bývá tradičně velký zájem mezi seniory, zákazníci si občas jízdenky rezervují dlouho dopředu. Na nejvyšším vrcholu Moravskoslezských Beskyd stráví lidé přes dvě hodiny.