Bylo přistaveno druhé patro. Zřídily se čtyři nové klasické třídy, relaxační místnost, dvě menší učebny pro výuku dělených hodin a cizích jazyků a také šatny. Učitelé se zabydlí v nových kabinetech, zvláštní místnost je určena pro poradenský tým. Všechny učebny jsou vybaveny novým nábytkem a interaktivní technikou. Pásku přestřihli starosta města Jan Blažek spolu s ředitelkou školy Naděždou Pavliskovou.

Výběrové řízení na stavbu vyhrála firma z Ostravy s nejnižší cenovou nabídkou. Průběh rekonstrukce však doprovázela celá řada problémů. Nedodržovaly se stanovené termíny. Původně měla výuka začít již 25. září 2016.

Druhé patro v rekonstruovaném pavilonu šenovské školy zdaleka není hotovo, byť už dovnitř neprší. Vpravo stojí party stan, který využívala družina.
Druhý termín už vypršel, ve škole se ale staví dále

Nakonec se práce dokončily, i když ještě kolem budovy jsou určité nedodělky. K rekonstrukci se vyjádřil starosta následovně. „Pokud bychom se s firmou nedohodli a záležitost postoupili soudům, určitě bychom ještě teď chodili kolem rozestaveného objektu. Do budovy by zatékalo do doby, než by soud rozhodl, kdo má pravdu. Přišli bychom o příspěvek z Ministerstva financí ČR ve výši 14,7 milionu Kč, který byl výslovně určen pro rok 2016. Jsem rád, že se podařilo akci dokončit a vytvořit tak výborné podmínky pro výuku mladé generace i učitele," vysvětlil postup Blažek.

Součástí slavnostního zahájení byl nádherný jarmark. Na návštěvníky čekaly velikonoční speciality, zdobená vajíčka, prodejní stánky, divadelní představení, zpěv, hry a mnoho dalších zajímavostí. Zájem ze strany rodičů a příznivců školy byl obrovský.