Operační středisko hasičů bylo o nehodě u slovenských hranic informováno krátce před šestou hodinou. Polský kamion Scania vezl pneumatiky, slovenská dodávka Iveco zeleninu, která se rozsypala na ploše několika desítek metrů čtverečních po silnici I/11.

„Ta musela být na čtyři hodiny uzavřena – i s úplným odklonem dopravy. Řidič slovenské dodávky, která si při nárazu utrhla kabinu, vyvázl jako zázrakem jen s lehkým zraněním. Po ošetření v třinecké nemocnici se vrátil zpět na místo nehody," upřesnil tiskový mluvčí HZS Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Třinci a jednotka dobrovolných hasičů z Mostů u Jablunkova. Kvůli odtažení polského kamionu byl dodatečně z Ostravy-Zábřehu povolán vyprošťovací speciál Mercedes Bizon a pojízdná dílna.

„Hasiči zajistili místo nehody i obě vozidla před požárem a odtáhli pomocí Bizona do Polska kamion, o Iveco se postarala soukromá odtahová služba ze Slovenska. Pro vysypané ovoce a zeleninu přijela náhradní auta, hasiči je pomáhali zaměstnancům firmy nakládat," popsal Petr Kůdela s tím, že o úklid vozovky se pomocí čelní kropicí lišty postarali hasiči z Mostů u Jablunkova. Silnice musela být uzavřena čtyři hodiny, Policie ČR odkláněla dopravu po „staré" komunikaci přes obec.