V řekách v povodí Odry je v současnosti vody málo. „Například Ostravice v Ostravě či Odra v Bohumíně se pohybuje v současnosti na úrovni 330denní vody (statistické číslo, které vypovídá, že takový průtok bývá ve zmíněném případě 330 dní v roce). V některých menších tocích je vody ještě méně, například Stonávka na přítoku do Těrlicka je na úrovni 364denní vody, stejné to je i na řece Olešné v Palkovicích. Málo vody má například i Ondřejnice," doplnil Jiří Pagáč, vedoucí vodohospodářského dispečinku Povodí Odry.

Naopak přehrady v našem kraji jsou podle šéfa dispečinku zaplněny vodou slušně.

„Ve Slezské Hartě chybí k naplnění maximálního zásobního objemu jeden metr, tato přehrada je vodou naplněna z pětadevadesáti procent. Kružberk je naplněn ze sedmdesáti procent, hladina je 3,2 metru pod maximální zaplněností. V přehradě Šance chybí k dosažení hladiny maximálního zásobního objemu 5,5 metru, přehrada je naplněna ze sedmdesáti procent," upřesnil Jiří Pagáč.

Kolik je kde vody?

Tabulka
*V prvním sloupci údaje o naplnění vodních nádrží v povodí Odry (v procentech), ve druhém sloupci údaj, kolik metrů chybí v přehradě k dosažení maximální zásobní hladiny.