A tak znovu hledal postavu „Samuraje", jak nazval jeden ze svých snímků projektu ART INDUSTRY IRON HEROES 2014-2015, který zachycuje portrét pracovníka, jehož náplní práce je odstranit nánosy surového železa a ztvrdlé strusky z kyslíkové trysky používané na kyslíkové konvertorové ocelárně. Velká část portrétů vznikala právě v Třineckých železárnách. „Chtěl jsem ho najít a portrét obnovit, a udělat také pár dalších fotek industriální krajiny. Během středy jsem získal skvělé záběry bouřky zuřící nad fabrikou, ty budou podkladem pro plakát výstavy," pochvaloval si Zvardoň.

Fotografie doplní jeho připravovanou výstavu velkoplošných fotografií ve Štrasburku nazvanou Industrie Magnifique, která bude zahájena v polovině listopadu letošního roku a navazuje na jeho „železné hrdiny".

František Zvardoň je autorem desítek fotoreportáží z nejrůznějších koutů světa. Z poslední doby patří k nejznámějším projektům fotografování polární záře Aurora Borealis či Light of the North 2013-2015. Jeho fotografie se objevily ve více než 30 publikacích, spolupracoval s významnými světovými časopisy, za svou tvorbu získal několik mezinárodních cen. Používá různé formy vyjádření, aby ilustroval svou práci na člověku a jeho prostředí. Narodil se v červnu 1949 v Petřvaldu na Karvinsku, vystudoval uměleckou fotografii a sociologii. V roce 1985 získal azyl ve Francii, kde dodnes žije. 

V Místku chytá podchod nové barvy. Bezbariérová rampa je již kompletně pomalovaná a dělá radost kolemjdoucím.
Podchod v Místku se obléká do nových barev