Vyměňování snubních prstenů se datuje už od 12. století. Snubní prsten by měl být z kvalitního materiálu, aby vydržel padesát a více let bez významných změn, nevěsta může mít prsten ozdobený kamínky, na vnitřní stranu prstenu je možné vyrýt datum svatby a jména a novomanželů.

Pyšníte se snubním prstenem dvacet a více let?  Proč jste se dosud nerozvedli? Co myslíte, že udržuje váš vztah tak pevný? Jak jste se seznámili? Řídíte se nějakým mottem, heslem? 

Pokud dokážete odpovědět na jednu, dvě nebo všechny uvedené otázky a chcete se zúčastnit naší nové soutěže Manželství 20+ (nebo přihlásit například své rodiče),  pak neváhejte a napište na poštovní adresu (Mlýnská 10, 702 00 Ostrava) nebo na 
e-mailovou adresu: manzelstvi.moravskoslezsky@denik.cz

Podmínkou je kromě vašeho názoru na vaše  manželství rovněž zaslání dvou fotografií manželského páru – svatební a ze současnosti (papírové fotografie budeme vracet poštou). Nezapomeňte uvést své jméno, bydliště, datum vaší svatby, místo svatby, počet dětí, vnoučat, pravnoučat.  Vaše fotografie a příběhy budeme zveřejňovat každé úterý na straně Řádky důvěry. Soutěž bude probíhat v březnu také na našich webových stránkách, ve  13. týdnu budou moci čtenáři pro jednotlivé manželské páry  na webových stránkách také hlasovat.  Svůj hlas můžete poslat poštou nebo e-mailem (viz výše). Na tři výherce čekají pobytové ceny spojené s mnoha zajímavými zážitky.

Související články:

8. Manželé Lenka a Michal Holí z Opavy

7. Manželé Slávka a Pavel Slováčkovi z Ostravy

6. Manželé Jaroslava a Jaroslav Bockovi z Bašky

5. Manželé Iveta a Ladislav Konopkovi z Orlové

4. Manželé Eva a Miroslav Fabiánkovi ze Studénky

3. Manželé Zdenka a Lojza Spurní jsou z Dívčího hradu

2. Manželé Eva a Josef Václav Rytířovi jsou z Karviné

1. Manželé Jana a Josef Pohnánovi jsou spolu šestatřicet let