Od soboty do pondělí kuchaři nabídnou různé speciality spjaté s Velikonocemi a jarem. V hotelu Horal připravili menu, jemuž dominují uzená králičí játra či pomalu pečený beránek na rozmarýnu se špenátovou omáčkou. Hotel Galik vsadil na jehněčí maso na více způsobů a Spa hotel Lanterna uvede degustační menu To nejlepší z Valašska, které zaujme tradičními pokrmy v atraktivním provedení.

Všechny tři restaurace navíc hostům nabídnou ochutnávku nové VALACHY slivovice. „Dlouhodobě se věnujeme krajové gastronomii, vyhledáváme a oživujeme tradiční receptury, využíváme regionální produkty.. Poté, co jsme předloni zahájili produkci valašských frgálů a medu, byl už jen krůček k nápadu nabídnout hostům také vlastní slivovici," vysvětluje zrod této novinky ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla. Slivovice ze švestek typické valašské odrůdy durancie byla vypálena pod dohledem sommeliérů Resortu Valachy. „Korigovali jsme jednotlivé fáze destilace tak, abychom uchovali v maximální míře přítomnost švestek ve vůni a chuti. Chtěli jsme co nejvěrněji zachytit vlastnosti domácí slivovice. I z toho důvodu ta naše obsahuje méně obvyklých 48% alkoholu. Věříme, že hostům bude chutnat," dodal Tomáš Blabla.

Sobotní večer mohou milovníci relaxace prožít při Saunové noci ve Wellness Horal s prodlouženou otevírací dobou až do půlnoci, koupáním a saunováním za svitu svíček a nabídkou saunových rituálů každou hodinu.

Od Velikonočního pondělí do pátku je pak ve Wellness Horal připraven Týden zdraví. Každý den bude v nabídce jedno tělové ošetření se slevou 25 procent. Návštěvníci také mohou využít akci 3 hodiny za cenu 2 v termálních bazénech.