Ten v sobotu okolo půl druhé ráno napadl v Karviné – Novém Městě devatenáctiletou dívku. Nejdříve ji chytil do kravaty a poté se ji snažil s nožem v ruce přesvědčit, aby s ním odešla.

„Díky aktivní obraně se dívce podařilo vysmeknout a utekla. O pár desítek minut později byl mladík zadržen,“ informovala policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Násilník strávil noc v cele předběžného zadržení s tím, že policisté zahájili trestní řízení ve věci provinění omezování osobní svobody a sobotu odpoledne ho propustili.

Po sobotní půlnoci dostali policisté oznámení o vloupání do novinového stánku v městské části Ráj, na křižovatce ulic Borovského a Ve svahu. „Hlídka, která dorazila na místo, zadržela nedaleko místa činu podnapilého mladíka, který odpovídal popisu pachatel,“ dodala policejní mluvčí. A jaký byl údiv policistů, když zjistili, že jde o starého známého, který u nich před několika hodinami pobýval.

„Při výslechu mladík řekl, že po propuštění z policejní cely venku popíjel s dalšími mladíky. Poté se procházel Karvinou a v Ráji rozbil dvojitou skleněnou výlohu novinového stánku,“ uvedla Zlatuše Viačková. Ze stánku mladík sice nic neukradl, ale poškozením majiteli způsobil škodu za 6 500 korun. Navíc mu muži zákona naměřili 1,04 promile alkoholu v dechu.

Komisař proti sedmnáctiletému mladíkovi z Orlové zahájil trestní stíhání ze spáchání provinění poškození cizí věci.