Hlídka havířovské městské policie si pejskaře všimla po 7. hodině ráno v Dlouhé třídě. Strážníci viděli, jak muž venčí psa bez vodítka v blízkosti dětského hřiště a neodklidil po něm exkrementy.

„Muž byl strážníkem vyzván k předložení průkazu totožnosti, kdy tento na výzvu nereagoval. Nereagoval ani na opakované výzvy a nastoupil i se psem do vozidla, kdy nastartoval a rozjel se po parkovišti. Po asi pěti metrech se s autem otočil směrem na strážníka, který se ho pokusil zastavit pokynem zvednutou paží. Dotyčný však na strážníka pomalu najel. V důsledku nárazu došlo k přepadnutí strážníka přes kapotu vozidla. Řidič zařadil zpátečku a poté opětovně najel na strážníka s větší razancí, kdy se toto opakovalo několikrát," popsal událost šéf havířovských strážníků Bohuslav Muras.

Na místo přijala další hlídka, která služebním automobilem zablokovala parkoviště a vyzvala agresivního řidiče k vystoupení z vozidla. Sedmadvacetiletý S. D. tentokrát už uposlechl a nechal se odvézt na policejní okrsek.