Šestiletou čivavu měla na hlídání dcera majitelky po dobu její dovolené v zahraničí.

„Když jsem se vrátila domů, dcera Tereza mi v šoku řekla, že pes leží mrtvý pod oknem. Jela jsem na místo, a to už tam byla i policie, kterou zavolali sousedi. Psa odvezla veterinářka, ale policie nežádala provedení pitvy. Já o tom uvažuji, aby bylo jasné, co bylo příčinou úmrtí,“ řekla Deníku majitelka psa Martina Římanová.

Karel Skoupý (vlevo) se vrací do Havířova.
Karel Skoupý: Tréninky? Docela náročné

Podezřelým ze zabití psa je Karel Skoupý, hráč MFK Havířov. 

Skoupý jako mladý a nadějný hráč hrával dříve za Baník Ostrava i reprezentaci, pak za Orlovou a do středy za MFK Havířov. Tomu je teď konec.

„Ráno jsem mu volal a oznámil jsem mu, že u nás skončil. Nemohl jsem jinak. Krom toho jsme s ním nebyli spokojení ani po fotbalové stránce. Spíše seděl na lavičce,“ řekl Deníku předseda MFK Havířov Bronislav Šimša.

Policie případ vyšetřuje s podezřením na poškozování cizí věci, případně týrání. Rozhodne zjištění, za jakých okolností došlo k úmrtí. Po pádu ze zvýšeného druhého patra v ulici J. Švermy mohla čivava trpět v bolestech ze zranění.

„V této chvíli prověřujeme přijaté oznámení o tom, že podezřelý 25letý muž psa vyhodil z okna a ten následkům zranění podlehl,“ potvrdila policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

„Dcera mi potvrdila, že její přítel Karel čivavu vyhodil z okna ve vzteku, když se v noci pohádali. Rozhodně nechci, aby mu to prošlo. Psa jsme měli 6 let, byl to člen rodiny,“ dodala majitelka.

Řidič najel v centru Havířova do protisměru.
VIDEO: Řidič v centru Havířova jel v protisměru, ostatní stačili zastavit