Poľák se v září loňského roku dostal v restauraci Cihelna v Havířově do konfliktu s třiapadesátiletým hostem, jehož partnerku údajně během tance obtěžoval. Když mu to dotyčný vyčetl, rozbil podle obžaloby o stůl popelník a střepem protivníka zasáhl do krku. Svou roli sehrál i alkohol.

Ilustrační foto.
Hospodská hádka málem skončila smrtí

K potyčce došlo na parketu, kde oba aktéři se svými partnerkami a dalšími lidmi tančili na hudbu z jukeboxu. Podle zraněného muže se Poľák se svými známými nevhodně choval k jeho přítelkyni, „Začal jí sahat kolem boku, ona ho odstrkovala, ale to mu nestačilo. Žádnému muži by se to nelíbilo,“ řekl dotyčný s tím, že se rozhodl zakročit. „Řekl jsem, tak dost pánové, takhle ne! Začal do mě strkat,“ vzpomínal muž. Po chvíli se ocitl na zemi. „Pamatuji si, že jsem viděl nohy a cítil jsem teplo na krku,“ uzavřel.

Nebýt okamžité lékařské pomoci a následného zákroku, mohlo vše skončit tragicky.

Poľák odmítl, že by ženu osahával. Podle něj se navíc on sám stal terčem útoku, kterému se jen bránil. Chvíli, kdy protivníka bodl do krku, si údajně nevybavuje. Prý ani neví, jak se střep z popelníku ocitl v jeho ruce.

Verdikt není pravomocný. Obžalovaný i státní zástupkyně si ponechali lhůtu pro odvolání.

Obžalovaný muž uvedl, že si na průběh incidentu nepamatuje.
Taneční parket zalila krev. Muž měl osahávat ženu, jejímu příteli se to nelíbilo