Na lavici obžalovaných usedl Ondřej Tulej (28 let), který vloni v září v Karviné zabil nožem dvacetiletého muže a vážně zranil jeho bratrance Ondreje Kováče (30 let). Ten na svého příbuzného vzpomínal u soudu se slzami v očích.

Policie od pondělního rána vyšetřuje vraždu třicetiletého muže v karvinské části Nové Město.
V Karviné ráno našli muže s nožem v těle
Vyšetřování vraždy třicetiletého muže v karvinské části Nové Město.
Policie už má podezřelého ze zabití. Pro vraždu stíhá 18letého mladíka

„On mi vlastně zachránil život. Bránil mě a zaplatil za to životem,“ řekl Kováč.

Situace byla podle něj poměrně nepřehledná. Vše se točilo kolem přítelkyně jeho bratrance, která měla dva muže za nejasných okolností připravit o 200 korun.

Podle Ondreje Kováče (vpravo) mu bratranec zachránil život, o který ale vzápětí sám přišel. Vedle Kováče sedí otec mrtvého muže Pavol Palic (vlevo). Vinu za tragédii dává synově přítelkyni.Zdroj: Deník/Pavel Sonnek
Foto: Podle Ondřeje Kováče (vpravo) mu bratranec zachránil život, o který ale vzápětí sám přišel. Vedle Kováče sedí otec mrtvého muže Pavol Palic (vlevo). Vinu za tragédii dává synově přítelkyni. 

„Ona jim něco slíbila. Ona to zavinila,“ řekl před jednací síní otec mrtvého muže Pavol Palic.

„Dvojice se za ženou vydala až k domu, kde její přítel bydlel. Zde došlo k menšímu konfliktu mezi Kováčem a vrahovým kamarádem. V té chvíli podle žalobce Tulej vytáhl nůž a Kováče bodl do zad. Když to zaregistroval Kováčův bratranec, rozhodl se zasáhnout.

„Rozběhl se vůči obžalovanému, srazil jej na zem a naklonil se nad něj. V tom okamžiku ho obžalovaný čtyřikrát bodl do hrudníku. Jedna z ran zasáhla srdce,“ řekla státní zástupce s tím, že muž na místě zraněním podlehl. „Bratranec padl na zem. Snažil jsem se ho oživit, dával jsem mu umělé dýchání. Moc si toho nepamatuji. Pamatuji si jen, jak jsem viděl bratrance umírat mi v náruči,“ vzpomínal Kováč.

Tulej, který i s kamarádem utekl, poté nasedl na vlak a odjel na Vysočinu, kde je zadržela policie.

V případě uznání viny mu hrozí deset až osmnáct let žaláře. Samotný Tulej prohlásil, že si detaily celého konfliktu nevybavuje. Podle jeho verze se ale jen bránil. Hlavní líčení ve středu pokračuje výslechem svědků.

Až na jednoho všichni obžalovaní vyvázli s podmíněnými tresty.
Krvavé řádění v ostravské herně. Soud vynesl tresty nad dvanácti násilníky