„Žena dále uvedla, že muže nezná, ale ví, jak se jmenuje. Strážníci s tímto mužem navázali kontakt a vyzvali jej, aby parapet opustil a oknem vlezl dovnitř bytu, jelikož hrozil jeho pád ze zhruba 15metrové výšky. Muž to však odmítl, proto jej strážníci vtáhli násilím dovnitř. Muž se i v pokoji velmi aktivně bránil, proto byli strážníci nuceni použít donucovací prostředky, spoutat ho," popsal velitel orlovské městské policie Roman Galia.

Místo poděkování za záchranu života se však strážníci od dvaatřicetiletého muže z Orlové dočkali nadávek, urážek a vyhrožování. „Totožnost notně opilého muže se strážníkům zjistit nepodařilo, nicméně jej po ošetření v nemocnici převezli na záchytnou stanici do Karviné," popsal Galia.

Tam, jej však odmítli přijmout, protože hodnota alkoholu v jeho dechu byla jen 0,9 promile (na záchytku se přijímají jen lidé s hodnotou vyšší než 1 promile – pozn. aut.). Přivolaný policista provedl test na přítomnost drog, který byl pozitivní na metamfetamin a amfetamin. „Tohoto muže však i přesto musela naše hlídka spolu s policistou ČR propustit, neboť jakékoliv lékařské zařízení jej odmítlo přijmout. Z přestupků proti veřejnému pořádku se bude muž zodpovídat u příslušného správního orgánu," dodal velitel orlovský strážníků (toj).