Dvojice si všiml dispečer, kterému se zdála podezřelá svým chováním v šumbarské Nákupní ulici. Viděl, jak žena ukopla zpětná zrcátka z vozidla BMW a z místa se pak společně s mužem odebrali do dvorové části směrem ke Zvonkové ulici.

Ilustrační foto.
Policisté hledají svědka útoku na ženu

„Na místo byla neprodleně vyslána hlídka městské policie. Strážníci zkontrolovali dvorové části, kde se dotyčné podařilo zastihnout. Oba následovali hlídku k poškozenému vozidlu, kdy dispečer přes kamerový systém potvrdil, že se jedná o dotyčnou dvojici. Kontrolou totožnosti bylo zjištěno, že jde o 34letého Ž. J. z Havířova a stejně starou V. A. z Tachova. Strážníci kontaktovali majitele poškozeného automobilu, který provedl jeho kontrolu a předběžně vyčíslil škodu na 18 tisíc korun," informoval šéf havířovských strážníků Bohuslav Muras.

Žena ukopávala zpětná zrcátka. Zdroj: MP Havířov

Nezodpovědní motoristé komplikují blokové čistění ulic a parkovišť.
Kvůli čištění ulic motoristé riskují pokuty za zakázané parkování

Oba podezřelí byli v podnapilém stavu. Muž začal být agresivní a strážníci si proto přivolali posilu. Po příjezdu další hlídky došlo ke zklidnění dotyčného.

„Vzhledem k podezření ze spáchání trestného činu byla prostřednictvím našeho dispečinku přivolána na místo hlídka Policie ČR. Ta zjistila, že žena je v celostátním pátrání. K naší hlídce navíc přišel svědek, který uvedl, že dotyční šli směrem od zastávky MHD na Petřvaldské ulici a pokračovali ke Konzumní, kde žena poškodila další dvě vozidla. Strážníci tam našli poškozené vozy Ford Focus a Peugeot. Vše si převzala k vyšetřování republiková policie," dodal Muras.