K incidentu došlo 26. září kolem poledne. Na lince 158 jsme přijali oznámení o muži, který se pohybuje po náměstí Republiky. Podle volající ženy, muž na náhodné osoby pokřikoval, ohrožoval je nožem čepelí dlouhou 25 cm, kterým kolem sebe máchal. U oznamovatelky vzbuzoval svým chováním strach,“ popsala policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Ihned po oznámení na místo vyjely policejní hlídky jak místního obvodního oddělení, tak policisté oddělení hlídkové služby. Podle popisu muže na náměstí během chvilky našli a zadrželi. Policisté zahájili úkony trestního řízení přečinu výtržnictví a podezřelému, v minulosti již 13x soudně trestanému, podle zákona hrozí trest odnětím svobody až na tři léta.

„Zadržený při výslechu své chování bagatelizoval a tvrdil, že nikomu nechtěl ublížit. Obracíme se proto na případné svědky, kteří by mohli dalšími informacemi pomoct k řádnému a spolehlivému objasnění průběhu incidentu. Jakékoli informace přijmou policisté na Obvodním oddělení Policie ČR Havířov, ulice Sv. Čecha 1. Skutek šetří nprap. Ivan Orel, tel. 974 744 675. K dispozici je i bezplatná linka 158,“ dodala ve výzvě mluvčí Viačková.

Oprava odpočinkové terasy a zdi na letním koupališti v Havířově.
Na koupališti se už pracuje na zvelebení před novou sezonou