Ke krádeži došlo 26. října 2016. Zloděj rozbil okno u osobního automobilu zaparkovaného u MŠ Lipová v centru Havířova. Trestuhodným pochybením okradené ženy tam našel kabelku, ve které byly peníze, doklady a platební karty. Z nich pak vybral další peníze, a to pravděpodobně díky nalezenému PIN kódu. 

"Policisté obvodního oddělení v Havířově-Městě prověřují přečin krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Neznámý pachatel se skutku dopustil dne 26. října 2016, v odpoledních hodinách, v Havířově-Městě, na ul. Lípová, na parkovišti u zdejší mateřské školy. Po rozbití okna zde zaparkovaného vozidla Škoda Fabia z tohoto odcizil kabelku s finanční hotovostí, doklady, dvěma platebními kartami a dalšími věcmi. Poškozené skutkem způsobil celkovou škodu ve výši 14.400 korun. Následně po krádeži byl z jedné z odcizených karet proveden neoprávněný výběr finanční hotovosti a to v Ostravě-Kunčicích. Obracíme se k veřejnosti s žádostí o spolupráci. Pátráme po totožnosti neznámého muže na fotografiích," uvedl ve výzvě policejní mluvčí Miroslav Kolátek. 

Popis osoby:
Muž oblečený do tmavé bundy s kapucí na hlavě, na níž má kožešinu hnědé barvy. Pod kapucí má na hlavě nasazenu kšiltovou čepici se světle modrým kšiltem. Je hladce oholen. Dle dosud zjištěných informací by se mohlo jednat o muže, bydlícího nebo pohybujícího se ve městě Ostrava.

"Jakékoliv informace k této osobě přijme Obvodní oddělení Havířov-Město osobně nebo telefonicky na telefonním čísle 974 744 673. Skutek šetří prap. Míčka, DiS. Informace mohou občané volat i na bezplatnou telefonní linku 158," dodal mluvčí Kolátek.