"V minulých dnech policisté pořádkové služby Obvodního oddělení Český Těšín v terénu přijali informaci, že v třinecké městské části Ropice, řidič osobního vozidla natankoval palivo a bez zaplacení ujel směrem na Český Těšín. Za krátkou chvíli se popisované vozidlo objevilo na příjezdové komunikaci do Českého Těšína. Policisté se ho pokusili zastavit už na ulici Jablunkovská. Pokyny k zastavení předepsaných způsobem řidič ignoroval a směřoval do centra města. Celou cestu ho policisté pomocí zvukových i světelných výstražných znamení vyzývali k zastavení," popsala policejní mluvčí Zlatuše Viačková. 

V křižovatce ulic Viaduktová a Karvinská řidič sešlápl plynový pedál a začal zběsile a velmi riskantně ujíždět ve směru na Karvinou. 

"Jeho jízda byla velmi agresivní a nebezpečná. Policisté ho stále se zapnutými zvukovými i výstražnými světly pronásledovali v jeho divoké jízdě, místo uposlechnutí výzvy zvýšil rychlost. Za nepříznivého počasí, na velmi frekventované komunikaci riskantně předjížděl, několikrát přejel vodorovnou plnou čáru. Ohrožoval jiné řidiče osobních i nákladních vozidel. Řidiči ve směru jeho jízdy i v protisměru se mu museli vyhýbat, aby nedošlo ke střetu. Svou bezohlednou jízdou ohrožoval bezpečnost silničního provozu. Ve vysoké rychlosti projeli obcemi Chotěbuz, Louky a blížili se ke Karviné," uvedla k pronásledování mluvčí. 

Pomohl kamion napříč silnicí

"Na ujíždějící vozidlo čekali u odbočky k Dolu ČSM policisté dopravního inspektorátu. Místo, které vybrali, bylo vhodné k zahrazení cesty a donucení tak řidiče k zastavení. Policisté služebním vozidlem společně s řidičem kamionu vytvořili na šířku cesty překážku. Ujíždějící vozidlo se přiblížilo k zátarasu, řidič začal brzdit. Ve chvíli, kdy už neměl kam ujet, začal přidávat plyn a směřoval na zasahujícího policistu. Policista použil donucovací prostředek - hrozbu namířenou střelnou zbraní a řidič zastavil. Policisté oba muže vytáhli z vozidla, přiložili pouta a převezli na policejní služebnu," dodala policejní mluvčí.

Nebezpečný Polák

Policisté zjistili, že za volantem seděl 27letý Polák a jeho spolujezdec je 30letý Polák. Řidič neměl u sebe řidičský průkaz. 

"Muž, který vozidlo řídil, je podezřelý ze spáchání několika přestupků v dopravě, ze spáchání přestupku neuposlechnutí výzvy a z přestupků majetkového charakteru. V Třinci ujel od benzinové čerpací stanice bez zaplacení. Totéž udělal v polovině září na benzinové čerpací stanici v Českém Těšíně. Zadržený cizinec se ke všem skutkům doznal," sdělila závěrem mluvčí.