Situace, která mohla skončit minimálně nepříjemnou nehodou, nastala po 15. hodině. Z ulice ČSA vyjížděl na Hlavní třídu řidič stříbrné felicie. Při odbočení vlevo však neprojel mezi středovými travnatými pásy, ale najel do protisměru.

V opačném směru ujel několik desítek metrů, než musel zastavit před blížícími se vozidly. Někteří se mu snažili vysvětlit, že najel špatně, ale řidič nesouhlasně gestikuloval. Pak přejel do správného směru a pokračoval v jízdě.

Řidič při vyjíždění z ulice ČSA nerespektoval dopravní značku přikazující směr jízdy.

Nebezpečná Ostravská ulice

V Havířově však je mnohem nebezpečnější místo, kde může motorista najet do protisměru nevědomky a neporuší přitom žádný zákaz.

Jedná se o Ostravskou ulici. Do protisměru tam lze najet v prostoru startu a cíle někdejších automobilových závodů, kde nyní prodávají trhovci. Deník na nebezpečnou situaci upozorňoval několikrát. Úřady tam dokonce nechaly umístit značku přikazující odbočení vpravo, ta ale před časem zmizela.

Kvůli chybějící značce lze na Ostravskou ulici na pomezí Havířova a Šenova snadno vjet do protisměru.Zdroj: Deník / Běčák Libor

Nebezpeční číhá především na řidiče, kteří nejsou místní. Do protisměru mohou snadno najet za tmy, v dešti, mlze nebo sněžení. Na silnici, kde se vysokou rychlostí by pak následky byly tragické.

Z toho místa je možné najet na Ostravskou ulici do protisměru
Řidiči mohou v Havířově nevědomky vjet do protisměru
Zmatený postarší řidič škodovky vjel na kruhovém objezdu do protisměru.
Zmatený starší řidič jel v protisměru
Zdroj: Youtube