Nehoda se stala 17. prosince 2013 v 17 hodin. Tehdy 52letý řidič osobního automobilu Suzuki jedoucí od Havířova nestačil zareagovat na 51letou ženu, která přecházela silnici. V místě není vyznačený přechod pro chodce, musela si proto počínat opatrně. Autem však byla zachycena a sražena k zemi. Utrpěla těžká zranění, kvůli kterým je upoutána na invalidní vozík.

Policie vyšetřování dvakrát ukončila s tím, že vina spočívá na chodkyni, kterou za to pokutou potrestal také havířovský magistrát. Přesto se s tím žena ani její blízcí nehodlají smířit a bojují o očištění jejího jména. Mají k tomu pomoci také znalecké posudky. Jejich podkladem jsou vyšetřovací pokusy konané přímo na místě nehody.

Při vyšetřování se opakovaně zjišťovalo, zda chodkyně viděla, že se k ní blíží vozidlo i to, jestli mohl řidič vidět chodkyni a reagovat na ni.

V úterý se konal další pokus, tentokrát už jen doplňující. „Jednalo se o doplněk k reviznímu znaleckému posudku, který vypracovává ČVUT Praha," řekl státní zástupce Otakar Cibien.

Po dokončení posudku budou policisté opět rozhodovat o tom, kdo nehodu zavinil.