Smutné upozornění se objevilo minulý týden na sociálních sítích a stalo se to v Rychvaldě. Tamním lidem kdosi zabil psa, když mu otrávenou návnadu vhodil přes plot na pozemek u domu. Podle dalších reakcí na internetu to ve městě nebylo poprvé.

V dětmatovickém útulku mu říkali Fousek. Neměl za sebou lehký život a také v útulku čekal na nové páníčky hodně dlouho. Pak se našla rodina, která mu dala jméno Zeky a hlavně také hezký domov. Štěstí psího nalezence trvalo přibližně tři a půl roku. „Umřel nám ve velkých bolestech přímo pod rukama, už ani na veterině mu nedokázali pomoc,“ píší na sociálních sítích členové rodiny, u které Zeky žil.

Upozornění vzbudilo velké emoce. Podle dalších reakcí to nebylo poprvé, co k takovým otravám v Rychvaldu došlo. Žádný z případů ale zatím není hlášen na policii či jinde.

V Karviné v loděnici se v sobotu konal 8. ročník česko-polského hudebního festivalu Dolański Gróm. Hlavní hvězdou byla polská rock-bluesová legenda , skupina Dżem.
OBRAZEM: Lodičky patřily polské rockové legendě Dżem

„Vím o tom ze sociálních sítí a je mi smutno, protože je to odpornost. Každopádně chci všechny obyvatele města požádat, aby si nejen kvůli tomu všímali svého okolí i pohyb případných podezřelých osob a pokud budou mít dojem, že něco není v pořádku, aby se nerozpakovali obrátit se na policii,“ podotkla starostka Rychvaldu Šárka Kapková.

Případy, kdy psík pozře návnadu s jedem – nebo třeba také s hřebíky, střepy a podobně - se čas od času objevují také v dalších městech. Návnady bývají většinou poházené na sídlišti volně mezi domy, nebo v parcích, kam lidé chodí psy venčit. V případech, o kterých Deník psal v minulosti, to psi většinou odnesli nevolnostmi a bolestmi, otravu ale přežili. Nyní jde o hnus o to větší, že si někdo dovolil házet nebezpečný jedovatý předmět lidem na jejich soukromý pozemek, přes plot.

Ilustrační foto.
Soukromé školky končí. Všechny převezme město