„V tuto chvíli máme přislíbeno 99 druhů čepovaného piva a zřejmě překonáme náš vlastní český rekord z loňska, kdy se na slavnostech čepovalo 92 druhů piva a za což jsme získali zápis do České knihy rekordů. Letos dorazí se svými pivy na 24 pivovarů z různých koutů republiky. Oslovili jsme i ty, které na loňských slavnostech chyběly," uvedla Radana Vozňáková z pořádající městské agentury K3 Bohumín.

V doprovodném programu si podle organizátorů přijdou na své jak dospělí, tak děti. Na dospělé čekají tradiční soutěže, a to ve vědomostech z pivovarnictví v 15 hodin, v pití piva na čas v 16:30 hodin a soutěž v držení krýglu v 19 hodin.

Připravena bude po celé odpoledne také laserová a airsoftová střelnice. Děti se vyřádí na kolotočích a nafukovacích atrakcích.

K pivu nebude chybět ani živý hudební doprovod hned pěti kapel. Jako první se ve 14 hodin na pódiu představí bohumínská formace Gneiss Bohumín. V 15:30 hodin se taktovky ujme opavská kapela Khýr Brothers. V 17:30 hodin nastoupí na pódium Legendy se vrací.

Od půl osmé večer se představí publiku domácí formace Grog. A od půl desáté večer uzavře hudební nadílku Iron Maiden Revival ze Vsetína.

Loňské pivní slavnosti navštívilo v Bohumíně přes čtyři tisíce lidí, výběr byl přitom z 92 druhů piv.

Letos pořadatelé očekávají díky letním teplotám podobnou návštěvnost. Vstupné na pivní slavnosti je pro dospělé 40 korun, děti do 15 let mají vstup zdarma.

Organizátoři jsou i přes horké léto připraveni na případné rozmary počasí a pro návštěvníky budou připraveny party stany s kapacitou přes tisíc lidí.

(rd)