Tento postoj nakonec akci zlikvidoval a pivní soutěže a vystoupení kapel Abraxas nebo Argema si lidé neužijí.

Zástupci pořádajícího občanského sdružení Havířovák měli v záměru uspořádat Moravia Beer Fest 8. a 9. června u Městské sportovní haly.

Když jim zástupci Správy sportovních a rekreačních zařízení zaslali souhlasné stanovisko s tím, že tento krok musí ještě posvětit radní, mysleli si všichni, že jde jen o formalitu. Jenže radní v dubnu tuto variantu neschválili, čímž nepřímo způsobili to, že se letos tato akce neuskuteční.

„Když jsme ohlásili sponzorům a pivovarům změnu místa konání, tak reagovali hodně negativně. Se změnou nesouhlasili, protože se obávali nižší návštěvnosti. Největší partneři smlouvu zrušili a nám nezbývalo nic jiného, než slavnosti nepořádat," uvedl předseda Havířováka Stanislav Bureš, který se s kolegy snažil přemístit akci do fotbalového areálu ČSAD Havířov.

„Tuto lokalitu pro pořádání pivních slavností radní schválili, ale sponzoři se s tím neztotožnili a do okrajové části města jít prostě z obchodního hlediska nechtěli," vysvětlil Bureš.

Tomu se vůbec nelíbí postoj zástupců vedení města a nebojí se ho kritizovat. „To se bojí, že by někdo mohl získat popularitu? Měli by si uvědomit, že tyto prostory nejsou přece jen jejich. Jejich argument, proč akci v centru zakázali, je jasně účelový a každý si může udělat obrázek sám," poukázal Bureš.

„Radní nepovolili pořádání Beer Festu u Městské sportovní haly, protože hlasitá produkce typu této pivařské akce se do centra města prostě nehodí," uvedla mluvčí havířovského magistrátu Eva Wojnarová.

„Kdyby vadila prodloužená produkce, tak jsme byli připravení program upravit. Ale musíme se hlavně ptát, proč zde Havířovské slavnosti být mohou a jiné akce ne," dodal Bureš, který čeká na oficiální zdůvodnění zákazu.