Na situaci upozornila Deník čtenářka Petra Sobková. Několikrát se totiž na poslední chvíli sama vyhnula dopravní nehodě, když nedostala přednost. „Už asi rok je před Kauflandem u zimního stadionu svislá dopravní značka, která určuje, že na celém parkovišti platí přednost zprava. Většina lidí si jí ale v místě, kde často přecházejí chodci, nevšimne. Už se mi nespočetněkrát stalo, že do mě málem nabouralo spoustu řidičů," poukázala Sobková.

I když jsou na některých místech stále viditelná i vodorovná značení, nadřazená je jednoznačně svislá značka s označením zóny a Petra Sobková se zlobí oprávněně. To potvrdili i odborníci na dopravu.

„Jestliže je označena na parkovišti zóna s předností zprava, tak platí po celém parkovišti a vodorovné značení nesmějí brát řidiči podle zákona v potaz. Když zde dojde k nehodě, tak viníkem bude řidič, který nedá přednost vozidlu přijíždějícímu zprava. Upřesňující značení by mohlo být dané jedině dalšími svislými dopravními značkami, jinak původní přednost změnit nejde," vysvětlil odborník na dopravu a učitel autoškoly Antonín Pollak.

Řidiči, kteří zde jezdí řadu let a jsou zvyklí upřednostňovat vodorovné značení, by si měli dát na dopravní situaci v tomto místě opravdu velký pozor. Kritická jsou tři místa a nejvíce u vjezdu na parkoviště. Tady už přednost platí a řidiči se zde chovají v drtivé většině, jako by byli na hlavní a doprava se vůbec nerozhlédnou.

„I když jsem vpravo a mám přednost, dávám na tomto parkovišti raději většinou přednost všem, abych se vyhnula kolizi a dopravní nehodě. Ale někdy si řeknu, že já jsem v právu a jedu podle předpisů. Jenže pak na mě někteří troubí. Přitom si právě oni nevšimli dopravní značky Přednost zprava," dodala Sobková.