Na mostě Sasoň přes Stružku, kterým se předtím dostávali do města, jsou totiž zábrany. Místní proto musí používat druhý přístup, který vede přes území Rychvaldu.

Podle jednoho z místních, Václava Charváta, byl most v provozu přes 50 let. „Za celou dobu tam nebyla žádná závada. Teď jsme jen chtěli opravu zábradlí a město místo toho dalo na most zábrany," postěžoval si Václav Charvát.

Uzavřením mostu obyvatelé ztratili nejen zkratku do města. Přístupová cesta prý není ideální. „Dvě auta se tam pomalu neminou a chybí tam osvětlení. Já jsem chlap a bál bych se tam v noci jít, a co teprve ženské, co jdou z odpolední," kroutí hlavou obyvatel.

S jeho slovy souhlasí také jeho soused Zdeněk Sasoň. „Šel jsem tam jednou ve čtyři ráno, když nesvítil ani měsíc a musel jsem jít po paměti," svěřil se Zdeněk Sasoň.

Problém prý je i v tom, že se nedělají ani ořezy na stromech, které jsou u cesty. „Obávám se, že třeba hasiči by měli problém sem dojet," dodal muž. Také proto si myslí, že dokud mostek bude stát, tak se po něm bude chodit.

Podle místostarosty Orlové Miroslava Koláčka jsou na mostě zábrany proto, že nevyhovuje bezpečnostním podmínkám.

Zábradlí je totiž v chatrném stavu. „Ideální by bylo most zbourat a postavit nový, ale to zdaleka není tak jednoduché. Předně se nepodařilo najít majitele mostu a cizí majetek nelze zbourat. Vybudování nového by si nejspíš vyžádalo sdruženou investici Orlové i Rychvaldu," sdělil Miroslav Koláček.

Jak potvrdil místostarosta Rychvaldu Ladislav Sitko, problém je nejen v neznámém majiteli mostku. „Kromě toho si majitelka pozemku, která žije v zahraničí, nepřeje žádné úpravy," vysvětlil Ladislav Sitko. Také proto jediné, co mohli udělat, bylo, že se dohodli s Orlovou na umístění zátarasů a značek. „Víc bohužel udělat nemůžeme," dodal místostarosta Rychvaldu.

Čtěte také:
Lidé nesmí vstupovat na poškozený most