„Jsem přesvědčený, že se diváci budou mít na co dívat, protože je čekají parádní závody. Ty se zařadily do seriálu ke světově proslulým kláním jako jsou Isle of Man, North West 200, Ulster GP nebo Macao Grand Prix. To je, myslím, nejvýstižnější a hovoří to za vše," řekl prezident pořádajícího sdružení Prosport-CZ Petr Hrabčák.

Po obnovení slavných závodů se jedná už o pátý ročník. Důležité body do Světového poháru Duke Road Race Rankings potřebují všichni největší kandidáti na celkové vítězství. Na startu tohoto seriálu proto nechce nikdo z nejlepších chybět.

Na Těrlickém okruhu se bude závodit 18. a 19. srpna a jistá je už účast obhájce prvenství z loňského roku Lichtenštejnce Horsta Saigera. Startovat by měli i další skvělí borci jako Němec Didier Grams nebo Belgičan Tom Van Looy.

„Na tyto jezdce se určitě vyplatí přijít. Vidět je v akci na živo, je opravdu skvělý zážitek," upozornil Hrabčák s tím, že chybět nebude ani šoumen Michal Indi Dokoupil.

„Tento u diváků nesmírně populární jezdec s námi nadále úzce spolupracuje a pomáhá nám naše závody propagovat. Svým stylem jízdy navíc dokáže nadchnout davy a my věříme, že tomu bude stejně i letos," věří Hrabčák.

Jeho sdružení už začalo s prodejem vstupenek v několika sítích benzinových stanic. Tam lze koupit lístek na hlavní závod za 150 korun, což je o padesát korun méně, než bude stát v den závodu.

Diváci se mohou těšit opět na devět samostatných závodů. Postupně budou jezdci bojovat ve třídách Klasik 175 + 250 ccm, Supermono + Twin, IRRC, Klasik 350 + 500 + 750 ccm, Volná do 600 ccm, 125 Sportproduction, IRRC, 125 GP + 250 CRC a Volná nad 600 ccm.