Letošní pátý ročník navíc proběhne v úplně jiném měřítku než kdy předtím. „Dům dětí a mládeže Český Těšín, hlavní organizátor této akce, získal pro realizaci soutěže, finanční prostředky z evropských fondů, neboť se jedná o aktivitu pořádanou v rámci programu Mládež akci, což je mezinárodní projekt česko-polské spolupráce. Z toho pramení účast českých i polských kapel. Rovněž odborná porota bude mezinárodní," sdělil koordinátor soutěže Jan Kidoň.

Hodnotit však nebudou pouze hudební odborníci, ale i všichni fanoušci a hosté, kteří mohou pro svého favorita hlasovat během celé soutěže odevzdáním své vstupenky jakožto hlasu. O přízeň poroty i návštěvníků se utká deset amatérských kapel z našeho kraje a Horního Slezska, jejímž všem členům je méně než třicet let.

„Celá akce je postavena na podpoře volného času mládeže. Vítězná kapela obdrží poukázku na nahrávání v profesionálním hudebním studiu. Kapely, které se umístí na druhém a třetím místě, obdrží peněžní poukázky," dodal Jan Kidoň.

Akce se uskuteční ve venkovním areálu Malcovny v ulici Tovární od 11:30 hodin. Vítězové budou vyhlášeni po osmé hodině večerní. Poté se na pódiu představí kapela AC/DC revival. „Areál spolu s místním podnikem nabízí výborné podmínky pro pohodovou atmosféru. Tu navíc doplní netradiční pojetí scény, která bude vytvořena na návěsu kamionu. Akce je zajištěna tak, aby mohla proběhnout za každého počasí," řekl na závěr hlavní koordinátor s tím, že zábava potrvá až do půlnoci.