Zuzana Osičková porodila v 7.52 hodin malou Anetku. Miminko vážilo 2,88 kg a měřilo 47 cm. Její setra Šárka Dominiková přivedla na svět v 11.25 hodin Viktorku, vážící 3,30 kg s mírou 50 cm.

U obou dětí bude v místní matrice obecního úřadu zapsán datum narození 1. listopad 2012. Neopakovatelné čtyři dny, pak čerstvé maminky společně trávily v pokoji novorozeneckého oddělení.

„Ani ve snu nás nenapadlo, že porodíme ve stejný den. Je to něco úžasného. Byla to přitom čirá náhoda. Není třeba v tom hledat nic zvláštního. Z holčiček máme obrovskou radost. Porod byl bez problémů. Děti jsou zdravé a mají se k světu," svěřily se šťastné ženy.

Že se jedná o skutečnou raritu, potvrdila i staniční sestra havířovského porodního sálu a novorozeneckého oddělení. „Osobně si nevzpomínám, ani jsem neslyšela, že by byl v posledních letech u nás takový případ. Určitě je to vzácnost." řekla Jana Kanioková.

Obdobná náhoda se udála v roce 2008 v Klatovské nemocnici. V Anglii zase před dvěma lety porodily sestry ve stejný den a na stejném místě kluky. Pravděpodobnost, že se stane něco takového, je velmi nízká. Tehdy jeden z anglických bookmakerů stanovil zpětný kurz 125 000:1.