Ze zahrady karvinské průmyslovky zmizí staré hrbolaté asfaltové plochy s rezavými basketbalovými koši a modře natřené empiry pro volejbalové rozhodčí. Proměna má být velkolepá: jedno velké hřiště (44x24 m) s umělým povrchem pro házenou, volejbal a tenis, další malé (32x19 m), rovněž s moderní umělou plochou, kde bude možné hrát basketbal, volejbal i tenis.

Stavbaři také upraví a zpevní plochy kolem hřiště, postaví venkovní osvětlení a zmodernizují inženýrské sítě.

„Jsme rádi, že se s tím konečně začne. Termín se třikrát posunoval a podle posledních plánů mělo být hotovo už před dvěma roky v září," uvedla ředitelka školy Česlava Lukaštíková.

Škola má ještě jedno místo, které by potřebovalo rekonstrukci, a to původní oplocené, dnes už nefunkční hřiště v jiné části zahrady, které pamatuje počátky školy na tomto místě před 24 lety.

Krásný sportovní areál vyroste také u SPŠ stavební v Havířově, kde na místě zpustlého a nepoužívaného sportoviště z počátku 70. let minulého století vyroste nový atletický ovál a dráha pro kratší běhy a sektory pro vrh koulí a skok do dálky. K tomu ještě nové fotbalové hřiště a tenisový kurt. Vše samozřejmě s umělým povrchem.

„Staré sportoviště se už roky nedá využívat, takže se těšíme, až budou hotová nová hřiště," řekl zástupce ředitele školy Vlastimil Charvát.

Peníze na modernizaci sportovišť školy získaly z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko a na projekt přispívá zčásti i Moravskoslezský kraj. Náklady se vyšplhají přes 30 milionů korun.