„Na to pak naváží úpravy prostranství směrem k nemocnici," upřesnil náměstek primátora Jan Wolf s tím, že jen na výsadbu nové zeleně padne téměř pět milionů korun.

Samotné stavební úpravy přijdou městskou pokladnu asi na 22 milionů korun.

Město při plánování vycházelo také z přání občanů.

„Lidé si jistě vzpomenou, že na přelomu let 2008-09 proběhla anketa, v níž si sami mohli říct, co jim na sídlištích chybí, co by tam chtěli mít a jak by si přáli, aby okolí jejich domů vypadalo. Výsledky ankety Sídliště na přání prezentovali architekti na výstavě a nyní jsme z nich vycházeli také při projektování skutečných úprav.

A co lidem ze sídlišť chybí? Stále chtějí více zeleně, přivítali by více laviček, sportovišť nebo hracích zón pro děti. Volají také po nových parkovacích místech a chtějí opravené a pohodlné chodníky," řekl náměstek Jan Wolf.

V Ráji přibude téměř 60 parkovacích míst, budou se opravovat nebo budovat nové chodníky, veřejné osvětlení, nové relaxační zóny a hřiště pro děti. V okolí školy Mendelova bude také více zeleně, malé dětské hřiště, chodníky, lavičky a lepší veřejné osvětlení.

„Slíbili jsme vylepšit prostředí na sídlištích, úpravy náměstí a dalších veřejných prostranství a letos v tom budeme pokračovat," řekl primátor Tomáš Hanzel s tím, že práce na sídlištích začnou na jaře a všechny tři zóny budou hotovy ještě letos.