Slavnosti se konají dlouhé roky v areálu Městské sportovní haly, zejména na trávníku ragbyového hřiště. Ten však už potřebuje celkovou rekonstrukci a konání příštích slavností je ohroženo.

O vhodnosti či nevhodnosti pořádání slavností v areálu Městské sportovní haly se vedou dlouhé diskuse. Zastánci tvrdí, že jednou za rok lidé takovou akci snesou. Odpůrci argumentují například rušením pacientů nedaleké nemocnice.

Havířov nemá příliš možností, kam tak velkou akci přestěhovat. V úvahu přichází areál letního kina a sousedního škvárového fotbalového hřiště. I tam by ale hluk doléhal na obytné domy, jejichž obyvatelé si stěžovali na hluk i v případě konání jednodenního Inkubátoru.

Vyloučeno není ani to, aby se slavnosti konaly v nově budované zóně Dukla, která má v budoucnu sloužit nejen lehké výrobě, ale i společenskému životu. 

V úvahu však přichází ještě jedna varianta. „Společnost RPG nám nabídla za výhodných podmínek využívat pozemek v lokalitě bývalých skleníků. I o této nabídce proto uvažujeme," řekl Deníku hospodářský náměstek havířovského primátora Petr Smrček.

Více o tématu se dočtete v tištěné verzi Deníku nebo jeho elektronické podobě epaper, kterou si lze koupit za jednorázovou platbu přes sms nebo za výhodných podmínek předplatit.
#flash|https://g.denik.cz/72/f9/denik-tisk.swf|500|115|denik_tisk#